Wat vind jíj ervan?!

prikkelende vragen over het leven

Prijs € 15,50

Uitverkocht

Bas van der Sijde

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze uitgave bundelt uitdagende en interessante columns over levensbeschouwing, dagelijkse dilemma's, ethische vragen en humanisme voor leerlingen en docenten in het onderwijs. De bundel zet leerlingen aan het denken en biedt materiaal dat gebruikt kan worden voor discussie in de klas. En passant informeren de columns over levens-beschouwelijk humanisme in Nederland. De teksten lopen uiteen van filosofisch getinte stukjes tot commentaren op concrete gebeurtenissen en ontwikkelingen. Ze weerspiegelen de dagelijkse vragen en gedachten van jongeren die over zichzelf en de wereld willen nadenken. Voorbeelden van thema's die aan bod komen, zijn het overlijden van een opa, egoïsme, uiterlijk en vriendschap. De herkenbaarheid draagt bij tot inspirerende discussies waarbij niet het gelijk van de één of de ander vooropstaat, maar het vermogen tot denken en het voeren van een dialoog. De teksten gaan vergezeld van prikkelende vragen die de leerlingen en docenten op weg helpen bij de discussies. Het uiteindelijke doel is om reflectie op eigen denken en handelen bij leerlingen te stimuleren. Bas van der Sijde (1975) studeerde humanistiek en werkt als geestelijk verzorger in een verzorgingshuis. Hij is sinds 2007 als auteur verbonden aan het tijdschrift Oase Magazine voor Dagopeningen, bezinningsmomenten en vieringen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas van der Sijde
Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024621
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Beschrijving

Deze uitgave bundelt uitdagende en interessante columns over levensbeschouwing, dagelijkse dilemma's, ethische vragen en humanisme voor leerlingen en docenten in het onderwijs. De bundel zet leerlingen aan het denken en biedt materiaal dat gebruikt kan worden voor discussie in de klas. En passant informeren de columns over levens-beschouwelijk humanisme in Nederland.

De teksten lopen uiteen van filosofisch getinte stukjes tot commentaren op concrete gebeurtenissen en ontwikkelingen. Ze weerspiegelen de dagelijkse vragen en gedachten van jongeren die over zichzelf en de wereld willen nadenken. Voorbeelden van thema's die aan bod komen, zijn het overlijden van een opa, egoïsme, uiterlijk en vriendschap. De herkenbaarheid draagt bij tot inspirerende discussies waarbij niet het gelijk van de één of de ander vooropstaat, maar het vermogen tot denken en het voeren van een dialoog. De teksten gaan vergezeld van prikkelende vragen die de leerlingen en docenten op weg helpen bij de discussies. Het uiteindelijke doel is om reflectie op eigen denken en handelen bij leerlingen te stimuleren.

Bas van der Sijde (1975) studeerde humanistiek en werkt als geestelijk verzorger in een verzorgingshuis. Hij is sinds 2007 als auteur verbonden aan het tijdschrift Oase Magazine voor Dagopeningen, bezinningsmomenten en vieringen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas van der Sijde
Uitgever
Uitgeverij De Graaff
ISBN
9789077024621
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
124

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99