Wat rest (e-Book)

roman

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Peter van Kraaij

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Wat rest wordt een blanke man halsoverkop verliefd op Lin, een jonge Rwandese vrouw in Brussel. Niet veel later vertrouwt zij hem haar vijfjarige dochtertje Ange tijdens de weekends toe. De zorg voor het kind vervult hem, maar de moeder blijft op afstand, gehuld in een afgrondelijk stilzwijgen. Telkens als hij probeert dichterbij te komen, vlucht ze weg in een wereld waarvan hij de contouren nauwelijks herkent. Zijn verlangen wordt een hardnekkig zoeken naar erkenning en liefde. Langzaamaan maakt Lin hem deelachtig aan haar leven, haar dromen, haar pijn. Uit de flarden herinneringen doemt het schrikbeeld op van de genocide die ze als kind overleefde en die een lange schaduw werpt op hun toekomst samen. Peter van Kraaij (1961) is film- en theaterregisseur. Bij het Kaaitheater in Brussel werkte hij een tijdlang nauw samen met Josse De Pauw. Samen maakten ze onder andere Het kind van de smid en de speelfilm Vinaya. Verder schreef en regisseerde hij voorstellingen bij De Tijd, Het Zuidelijk Toneel, Walpurgis en Toneelgroep Amsterdam, waar hij sinds 2007 vaste dramaturg is. Wat rest is zijn overrompelende romandebuut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter van Kraaij
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789460421914
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
360742 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In Wat rest wordt een blanke man halsoverkop verliefd op Lin, een jonge Rwandese vrouw in Brussel. Niet veel later vertrouwt zij hem haar vijfjarige dochtertje Ange tijdens de weekends toe. De zorg voor het kind vervult hem, maar de moeder blijft op afstand, gehuld in een afgrondelijk stilzwijgen. Telkens als hij probeert dichterbij te komen, vlucht ze weg in een wereld waarvan hij de contouren nauwelijks herkent. Zijn verlangen wordt een hardnekkig zoeken naar erkenning en liefde. Langzaamaan maakt Lin hem deelachtig aan haar leven, haar dromen, haar pijn. Uit de flarden herinneringen doemt het schrikbeeld op van de genocide die ze als kind overleefde en die een lange schaduw werpt op hun toekomst samen.

Peter van Kraaij (1961) is film- en theaterregisseur. Bij het Kaaitheater in Brussel werkte hij een tijdlang nauw samen met Josse De Pauw. Samen maakten ze onder andere Het kind van de smid en de speelfilm Vinaya. Verder schreef en regisseerde hij voorstellingen bij De Tijd, Het Zuidelijk Toneel, Walpurgis en Toneelgroep Amsterdam, waar hij sinds 2007 vaste dramaturg is. Wat rest is zijn overrompelende romandebuut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter van Kraaij
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789460421914
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2013
Bestandsgrootte
360742 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99