Wat is nieuws ?

tegenstellingen in de journalistiek

Prijs € 31,50

Uitverkocht

F. Teunissen

Paperback | Januari 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een journalist die met zijn artikel de voorpagina wil halen of met zijn item het avondjournaal wil openen, heeft veel concurrentie. Kranten, tijdschriften, televisieprogramma's, internetsites: er is zo veel aanbod, dat de druk voor een journalist groot is om direct duidelijk te kunnen maken waarom zijn artikel of reportage belangrijk is. Is nieuws maakbaar? Is de nieuwswaarde van een gebeurtenis een vaststaand gegeven of is die ook te beïnvloeden? Voor journalisten zijn dit relevante vragen.Van 'nieuws' is geen definitie te geven, wél is er een lijst met kenmerken op te stellen waaraan een gebeurtenis moet voldoen om in het nieuws te komen. Hoe meer een gebeurtenis aan deze kenmerken voldoet, hoe groter de kans dat het nieuws wordt ofwel, hoe groter de nieuwswaarde.Wat is nieuws? leert de (aankomend) journalist de nieuwswaarde van gebeurtenissen op waarde te schatten aan de hand van de nieuwswaardematrix en besteedt aandacht aan manieren waarop journalisten die gebeurtenissen vervolgens nog nieuwswaardiger kunnen presenteren.Dit boek een minutieuze inkijk in de werkwijze van journalisten, inzicht in de achterliggende theorie en verklaart journalistieke trends.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Teunissen
Uitgever
Boom
ISBN
9789085060321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Beschrijving

Een journalist die met zijn artikel de voorpagina wil halen of met zijn item het avondjournaal wil openen, heeft veel concurrentie. Kranten, tijdschriften, televisieprogramma's, internetsites: er is zo veel aanbod, dat de druk voor een journalist groot is om direct duidelijk te kunnen maken waarom zijn artikel of reportage belangrijk is. Is nieuws maakbaar? Is de nieuwswaarde van een gebeurtenis een vaststaand gegeven of is die ook te beïnvloeden? Voor journalisten zijn dit relevante vragen.

Van 'nieuws' is geen definitie te geven, wél is er een lijst met kenmerken op te stellen waaraan een gebeurtenis moet voldoen om in het nieuws te komen. Hoe meer een gebeurtenis aan deze kenmerken voldoet, hoe groter de kans dat het nieuws wordt ofwel, hoe groter de nieuwswaarde.Wat is nieuws? leert de (aankomend) journalist de nieuwswaarde van gebeurtenissen op waarde te schatten aan de hand van de nieuwswaardematrix en besteedt aandacht aan manieren waarop journalisten die gebeurtenissen vervolgens nog nieuwswaardiger kunnen presenteren.

Dit boek een minutieuze inkijk in de werkwijze van journalisten, inzicht in de achterliggende theorie en verklaart journalistieke trends.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Teunissen
Uitgever
Boom
ISBN
9789085060321
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99