Wat is je overkomen? (e-Book)

Gesprekken over trauma, veerkracht en herstel

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Oprah Winfrey, Bruce Dr. Perry

EPUB met digitaal watermerk | April 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek zal de manier waarop je naar je leven kijkt veranderen Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry proberen aan de hand van gesprekken inzicht te krijgen in mensen, gedrag en onszelf. Ze willen weg van gevoelens van schuld en schaamte en richten zich op herstel en begrip. In plaats van ‘wat is er mis met je’ vragen ze: ‘wat is je overkomen?’ Deze verandering in onze kijk op trauma’s stelt ons in staat ons verleden te begrijpen zodat we de weg naar de toekomst kunnen inslaan. Gebeurtenissen uit onze vroege jeugd - zowel goed als slecht – hebben grote invloed op de volwassen mensen die we worden. Tegenslagen en trauma’s uit je kindertijd hebben een blijvende impact op onze fysieke en emotionele gezondheid. Wat we beginnen te begrijpen, is dat we als kinderen gevoeliger zijn voor ontwikkelingstrauma dan als volwassenen. Dit boek geeft je een routekaart voor het herstellen van relaties, het overwinnen van wat onoverkomelijk lijkt en uiteindelijk een beter en bevredigender leven te leiden. Oprah Winfrey, die zelf met de nodige tegenslag in haar jeugd te maken heeft gehad, deelt haar eigen ervaringen omdat ze de kwetsbaarheid begrijpt die voortkomt uit trauma op jonge leeftijd. Gedurende haar hele carrière heeft Oprah samengewerkt met Dr. Bruce Perry, een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van kindertrauma. Hij heeft duizenden kinderen, jongeren en volwassenen behandeld. Gebaseerd op de nieuwste hersenwetenschap en ondersteund door meeslepende verhalen laat dit boek een nieuwe weg naar herstel zien – het toont ons het ongelooflijke vermogen om te herstellen na tegenspoed. In de loop van haar indrukwekkende carrière heeft Oprah Winfrey een bijzondere band opgebouwd met mensen van over de hele wereld. Als gastvrouw en producent van de populaire, bekroonde The Oprah Winfrey Show weet ze al ruim vijfentwintig jaar miljoenen kijkers te amuseren, informeren en ondersteunen. Dankzij haar verrichtingen als vooraanstaand media-persoonlijkheid en filantroop is ze een van de invloedrijkste en meest bewonderde publieke figuren van de wereld. Kinderpsychiater en neurowetenschapper Bruce D. Perry, MD, PhD, is de grondlegger van het Neurosequential Network, senior fellow aan de ChildTrauma Academy en docent aan de faculteit Psychiatrie van de Northwestern University School of Medicine in Chicago. Hij is, samen met Maia Szalavitz, de auteur van het boek De jongen die opgroeide als hond, een bestseller gebaseerd op zijn werk met mishandelde kinderen, en Het liefdevolle brein, over het belang van empathie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Oprah Winfrey, Bruce Dr. Perry
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000379996
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Bestandsgrootte
9028538 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Dit boek zal de manier waarop je naar je leven kijkt veranderen

Oprah Winfrey en trauma-expert Bruce Perry proberen aan de hand van gesprekken inzicht te krijgen in mensen, gedrag en onszelf. Ze willen weg van gevoelens van schuld en schaamte en richten zich op herstel en begrip. In plaats van ‘wat is er mis met je’ vragen ze: ‘wat is je overkomen?’ Deze verandering in onze kijk op trauma’s stelt ons in staat ons verleden te begrijpen zodat we de weg naar de toekomst kunnen inslaan. Gebeurtenissen uit onze vroege jeugd - zowel goed als slecht – hebben grote invloed op de volwassen mensen die we worden. Tegenslagen en trauma’s uit je kindertijd hebben een blijvende impact op onze fysieke en emotionele gezondheid. Wat we beginnen te begrijpen, is dat we als kinderen gevoeliger zijn voor ontwikkelingstrauma dan als volwassenen. Dit boek geeft je een routekaart voor het herstellen van relaties, het overwinnen van wat onoverkomelijk lijkt en uiteindelijk een beter en bevredigender leven te leiden.

Oprah Winfrey, die zelf met de nodige tegenslag in haar jeugd te maken heeft gehad, deelt haar eigen ervaringen omdat ze de kwetsbaarheid begrijpt die voortkomt uit trauma op jonge leeftijd. Gedurende haar hele carrière heeft Oprah samengewerkt met Dr. Bruce Perry, een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van kindertrauma. Hij heeft duizenden kinderen, jongeren en volwassenen behandeld. Gebaseerd op de nieuwste hersenwetenschap en ondersteund door meeslepende verhalen laat dit boek een nieuwe weg naar herstel zien – het toont ons het ongelooflijke vermogen om te herstellen na tegenspoed.

In de loop van haar indrukwekkende carrière heeft Oprah Winfrey een bijzondere band opgebouwd met mensen van over de hele wereld. Als gastvrouw en producent van de populaire, bekroonde The Oprah Winfrey Show weet ze al ruim vijfentwintig jaar miljoenen kijkers te amuseren, informeren en ondersteunen. Dankzij haar verrichtingen als vooraanstaand media-persoonlijkheid en filantroop is ze een van de invloedrijkste en meest bewonderde publieke figuren van de wereld.

Kinderpsychiater en neurowetenschapper Bruce D. Perry, MD, PhD, is de grondlegger van het Neurosequential Network, senior fellow aan de ChildTrauma Academy en docent aan de faculteit Psychiatrie van de Northwestern University School of Medicine in Chicago. Hij is, samen met Maia Szalavitz, de auteur van het boek De jongen die opgroeide als hond, een bestseller gebaseerd op zijn werk met mishandelde kinderen, en Het liefdevolle brein, over het belang van empathie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Oprah Winfrey, Bruce Dr. Perry
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000379996
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Bestandsgrootte
9028538 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99