Wat is goede architectuur What is Good Architecture

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is goede architectuur? Zo eenvoudig als de vraag is, zo complex lijkt het antwoord. OASE onderzoekt de aannames achter bestaande waardemodellen, door de vraag ‘wat is goede architectuur?’ voor te leggen aan mensen wiens ‘hoofdbezigheid’ architectuur is. Hoewel er over architectuur veel wordt geschreven en gedebatteerd, lijken architecten, critici en historici voetstoots aan te nemen dat een eenduidig waardemodel voor de architectuur niet bestaat. De laatste modellen voor een architectuurevaluatie (modernisme en postmodernisme) zijn bovendien opgevolgd door perversies (supermodernisme, retromodernisme) of door verwetenschappelijkte idealen (duurzaamheid, rekenmodellen). Veel problemen binnen de wereld van de architectuur zouden verdwijnen als het duidelijker werd wat onder ‘goede architectuur’ wordt verstaan. Natuurlijk kan de vraag naar goede architectuur niet eenduidig en definitief worden beantwoord, maar OASE meent dat het onmogelijk is met architectuur, met ontwerp, kritiek, theorie of geschiedenis, bezig te zijn zonder aannames te doen over architectonische kwaliteit, en dat het belangrijk is deze aannames te expliciteren. Met teksten van: Pier Vittorio Aureli, Isabelle Doucet, Paul Goldberger, Herman Hertzberger, Steven Holl, Anne Holtrop, Kersten Geers, David van Seeveren, Lucien Kroll, Andrew Leach, Philippe Morel, Rural Studio, Michael Sorkin, Bart Verschaffel

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Wat is goede architectuur? Zo eenvoudig als de vraag is, zo complex lijkt het antwoord. OASE onderzoekt de aannames achter bestaande waardemodellen, door de vraag ‘wat is goede architectuur?’ voor te leggen aan mensen wiens ‘hoofdbezigheid’ architectuur is.

Hoewel er over architectuur veel wordt geschreven en gedebatteerd, lijken architecten, critici en historici voetstoots aan te nemen dat een eenduidig waardemodel voor de architectuur niet bestaat. De laatste modellen voor een architectuurevaluatie (modernisme en postmodernisme) zijn bovendien opgevolgd door perversies (supermodernisme, retromodernisme) of door verwetenschappelijkte idealen (duurzaamheid, rekenmodellen). Veel problemen binnen de wereld van de architectuur zouden verdwijnen als het duidelijker werd wat onder ‘goede architectuur’ wordt verstaan.

Natuurlijk kan de vraag naar goede architectuur niet eenduidig en definitief worden beantwoord, maar OASE meent dat het onmogelijk is met architectuur, met ontwerp, kritiek, theorie of geschiedenis, bezig te zijn zonder aannames te doen over architectonische kwaliteit, en dat het belangrijk is deze aannames te expliciteren.

Met teksten van: Pier Vittorio Aureli, Isabelle Doucet, Paul Goldberger, Herman Hertzberger, Steven Holl, Anne Holtrop, Kersten Geers, David van Seeveren, Lucien Kroll, Andrew Leach, Philippe Morel, Rural Studio, Michael Sorkin, Bart Verschaffel

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080645
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99