Wat heb ik fout gedaan

Brand Beringen 11 augustus 2019 verwoest levens

Prijs € 22,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Marc Coenen

Paperback | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een verlaten winkelpand op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn brak in de vroege uurtjes van zondag 11 augustus 2019 een brand uit die helaas meerdere levens heeft verwoest. Die noodlottige nacht trad Marc Coenen op als officier van de brandweer en vraagt twee collega's het gebouw binnen te gaan om mogelijke bijkomende brandhaarden op te sporen. Het wordt de hel op aarde: ze sterven beiden. Murw geslagen en totaal in de war spookt één vraag door het hoofd van de officier: hoe is die interventie zo dramatisch kunnen eindigen: "Wat heb ik fout gedaan?" Om uit de schuldvraag te geraken heeft hij in de maanden na het incident werken van wetenschapsfilosofen, historici, genetici, moleculaire neurobiologen, gedragsbiologen en psychologen verslonden in de hoop te achterhalen hoe die interventie zo dramatisch is kunnen eindigen. Blijkt dat alles terug te brengen is op de manier waarop ons brein zintuiglijke informatie verwerkt en op het onbewuste denkproces dat bepalend is bij het nemen van beslissingen onder stress. Een goed zicht op de werking van het brein in normale omstandigheden en onder tijdsdruk is voor niemand een overbodige luxe, want niet alleen bij interventies van hulpdiensten, maar ook in het leven van alledag worden gedragingen, gedachten en gevoelens meer vanuit het onbewuste gestuurd dan je op het eerste gezicht zou denken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc Coenen
Uitgever
Kritak
ISBN
9789401481298
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

In een verlaten winkelpand op de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn brak in de vroege uurtjes van zondag 11 augustus 2019 een brand uit die helaas meerdere levens heeft verwoest.

Die noodlottige nacht trad Marc Coenen op als officier van de brandweer en vraagt twee collega's het gebouw binnen te gaan om mogelijke bijkomende brandhaarden op te sporen. Het wordt de hel op aarde: ze sterven beiden.

Murw geslagen en totaal in de war spookt één vraag door het hoofd van de officier: hoe is die interventie zo dramatisch kunnen eindigen: "Wat heb ik fout gedaan?"

Om uit de schuldvraag te geraken heeft hij in de maanden na het incident werken van wetenschapsfilosofen, historici, genetici, moleculaire neurobiologen, gedragsbiologen en psychologen verslonden in de hoop te achterhalen hoe die interventie zo dramatisch is kunnen eindigen. Blijkt dat alles terug te brengen is op de manier waarop ons brein zintuiglijke informatie verwerkt en op het onbewuste denkproces dat bepalend is bij het nemen van beslissingen onder stress.

Een goed zicht op de werking van het brein in normale omstandigheden en onder tijdsdruk is voor niemand een overbodige luxe, want niet alleen bij interventies van hulpdiensten, maar ook in het leven van alledag worden gedragingen, gedachten en gevoelens meer vanuit het onbewuste gestuurd dan je op het eerste gezicht zou denken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc Coenen
Uitgever
Kritak
ISBN
9789401481298
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99