Wat elke professional over het geheugen moet weten

Prijs € 56,95

Niet beschikbaar

Paul Eling

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat elke professional over het geheugen moet weten geeft een overzicht over de vele verschijnselen, ideeën en verklaringen over aspecten van het geheugen. Men kan daarbij denken aan het langetermijngeheugen voor gebeurtenissen en kennis, maar ook het werkgeheugen en het leren van vaardigheden en andere vormen van leren zoals het conditioneren. De relatie met slaap en emotie, het fotografisch geheugen en 'geheugenwonders' komen aan de orde, evenals de jaarlijks terugkerende vraag hoe voor een examen geleerd moet worden. Vervolgens worden ook de hersenstructuren besproken die betrokken zijn bij de diverse leer- en geheugenprocessen. Dat ons geheugen zo goed functioneert is belangrijk, maar dat wordt meestal pas duidelijk als het misgaat. In het dagelijks leven ervaart iedereen wel eens problemen met het functioneren van het geheugen. Daarnaast treden geheugenstoornissen op bij tal van neurologische en psychiatrische aandoeningen. Die worden in de klinische praktijk met tal van tests onderzocht. Dit alles wordt een systematische maar puntige wijze beschreven. Tot slot worden ook voor de diverse onderdelen literatuurtips gegeven.Wij zijn ons geheugen en wij ervaren ook regelmatig dat ons geheugen ons in de steek laat. Dit boek zal voor vele professionals van uiteenlopende disciplines (artsen, (neuro)psychologen, pedagogen, enz.) inzicht bieden in de complexiteit van het geheugenproces, de diversiteit aan problemen en stoornissen, de mogelijkheden om die te inventariseren en er eventueel iets aan te doen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul Eling
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807425
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat elke professional over het geheugen moet weten geeft een overzicht over de vele verschijnselen, ideeën en verklaringen over aspecten van het geheugen. Men kan daarbij denken aan het langetermijngeheugen voor gebeurtenissen en kennis, maar ook het werkgeheugen en het leren van vaardigheden en andere vormen van leren zoals het conditioneren. De relatie met slaap en emotie, het fotografisch geheugen en 'geheugenwonders' komen aan de orde, evenals de jaarlijks terugkerende vraag hoe voor een examen geleerd moet worden. Vervolgens worden ook de hersenstructuren besproken die betrokken zijn bij de diverse leer- en geheugenprocessen. Dat ons geheugen zo goed functioneert is belangrijk, maar dat wordt meestal pas duidelijk als het misgaat. In het dagelijks leven ervaart iedereen wel eens problemen met het functioneren van het geheugen. Daarnaast treden geheugenstoornissen op bij tal van neurologische en psychiatrische aandoeningen. Die worden in de klinische praktijk met tal van tests onderzocht. Dit alles wordt een systematische maar puntige wijze beschreven. Tot slot worden ook voor de diverse onderdelen literatuurtips gegeven.

Wij zijn ons geheugen en wij ervaren ook regelmatig dat ons geheugen ons in de steek laat. Dit boek zal voor vele professionals van uiteenlopende disciplines (artsen, (neuro)psychologen, pedagogen, enz.) inzicht bieden in de complexiteit van het geheugenproces, de diversiteit aan problemen en stoornissen, de mogelijkheden om die te inventariseren en er eventueel iets aan te doen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul Eling
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036807425
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99