Was ich noch zu sagen hätte...

gesprekken met Duitsland-correspondenten

Prijs € 13,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Margriet Brandsma

Paperback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ene oud-correspondent verhaalt over Franz Joseph Strauss die op campagne zijn eigen vliegtuig bestuurde en borden langs de Autobahn als navigatie gebruikte Een ander vertelt openhartig dat hij afzag van een primeur omdat hij geen rel tussen Duitsland en Nederland wilde veroorzaken. Was wir noch zu sagen hätten is de weerslag van gesprekken met Nederlandse journalisten die een aantal jaren in Duitsland doorbrachten. Ben Knapen begon in 1978, als correspondent voor NRC Handelsblad en de NOS. Jeroen Akkermans van RTL Nieuws werkt en woont tot op de dag van vandaag in Berlijn. In de tussenliggende jaren versloegen onder meer Rob Meines, Willem Beusekamp, Philippe Remarque en Wouter Meijer het nieuws uit Duitsland. Deze zes willen graag nog iets zeggen over het land en dat doen ze in dit boek. NOS-correspondent Jeroen Wollaars schreef de inleiding en zelf ging ik naar een aantal Duitse plaatsen die mij nog iets te zeggen hebben. De verhalen gaan over de rode draden in het bestaan van een correspondent in Duitsland, over nazi en Stasi. Het gaat over verbazing: hoe is het mogelijk dat in het perfect georganiseerde Duitsland toch met enige regelmaat iets flink misgaat? En het gaat over de volksziel, over het gebrek aan zelfironie van de Duitsers en hun lijden aan onvolmaaktheid.Margriet Brandsma (Sint Pancras, 1957) werkte onder meer twintig jaar voor het NOS-Journaal, van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Berlijn. Nu heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties. Eerder publiceerde zij Waar is de Muur? - Verhalen over Berlijn (2005), waarvan nu de opvolger verschijnt: Daar is de Muur. Ook verschenen de door Brandsma geschreven biografie Het mirakel Merkel(2012) en Vluchtcode Vlinder (2014), beide vanaf 1 januari 2016 in midprice (12,50) bij uitgeverij Conserve. Margriet Brandsma op tournee door Nederland in de Boekenweek: 8 maart in Leiden, 10 maart in Hardinxveld-Giessendam, 13 maart in Maastricht en later in Tilburg, 15 maart in Veendam, 16 maart in Helmond, 17 maart in Hellevoetsluis, 18 maart in Rotterdam, 19 maart in Varsseveld en 22 maart in Den Haag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Margriet Brandsma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789054294078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

De ene oud-correspondent verhaalt over Franz Joseph Strauss die op campagne zijn eigen vliegtuig bestuurde en borden langs de Autobahn als navigatie gebruikte Een ander vertelt openhartig dat hij afzag van een primeur omdat hij geen rel tussen Duitsland en Nederland wilde veroorzaken. Was wir noch zu sagen hätten is de weerslag van gesprekken met Nederlandse journalisten die een aantal jaren in Duitsland doorbrachten. Ben Knapen begon in 1978, als correspondent voor NRC Handelsblad en de NOS. Jeroen Akkermans van RTL Nieuws werkt en woont tot op de dag van vandaag in Berlijn. In de tussenliggende jaren versloegen onder meer Rob Meines, Willem Beusekamp, Philippe Remarque en Wouter Meijer het nieuws uit Duitsland. Deze zes willen graag nog iets zeggen over het land en dat doen ze in dit boek. NOS-correspondent Jeroen Wollaars schreef de inleiding en zelf ging ik naar een aantal Duitse plaatsen die mij nog iets te zeggen hebben.
De verhalen gaan over de rode draden in het bestaan van een correspondent in Duitsland, over nazi en Stasi. Het gaat over verbazing: hoe is het mogelijk dat in het perfect georganiseerde Duitsland toch met enige regelmaat iets flink misgaat? En het gaat over de volksziel, over het gebrek aan zelfironie van de Duitsers en hun lijden aan onvolmaaktheid.

Margriet Brandsma (Sint Pancras, 1957) werkte onder meer twintig jaar voor het NOS-Journaal, van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Berlijn. Nu heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties. Eerder publiceerde zij Waar is de Muur? - Verhalen over Berlijn (2005), waarvan nu de opvolger verschijnt: Daar is de Muur. Ook verschenen de door Brandsma geschreven biografie Het mirakel Merkel(2012) en Vluchtcode Vlinder (2014), beide vanaf 1 januari 2016 in midprice (12,50) bij uitgeverij Conserve.
Margriet Brandsma op tournee door Nederland in de Boekenweek: 8 maart in Leiden, 10 maart in Hardinxveld-Giessendam, 13 maart in Maastricht en later in Tilburg, 15 maart in Veendam, 16 maart in Helmond, 17 maart in Hellevoetsluis, 18 maart in Rotterdam, 19 maart in Varsseveld en 22 maart in Den Haag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Margriet Brandsma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789054294078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99