Warmoezerij

wilde planten, gezocht, gekweekt, gegeten en weer vergeten

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Johan Heirman, Hein Koningen

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vroeger was het vaak pure noodzaak om wilde planten te zoeken en te eten. Vaak werden zij ook in de moestuin of warmoezerij gekweekt. In Warmoezerij wordt toepassing en historie van wilde planten beschreven als vergeten, soms herontdekte groente.Warmoezerij beschrijft 18 planten waaronder Aardaker (muijsen met steerten), Cichorei (van Bitterpee tot Suikerijwortel) Hop (de slaap van de hoppluksters),Pastinaak en Rucola (wilde ende tamme rakette). Het zijn beschrijvingen met historische achtergronden, leuke weetjes en nauwkeurige teeltaanwijzingen, hier en daar gelardeerd met Vlaamse of Hollandse, soms vergeten, uitdrukkingen. Elk hoofdstuk beschrijft een plantensoort uit onze wilde flora die voorheen als groente gekweekt werd. De vroegere mens was hierop aangewezen, in het bijzonder de gewone man. Hij kon zich niet, zoals de rijken en aanzienlijken, veroorloven bijzondere groenten te telen of te laten telen.Beide auteurs van Warmoezerij hebben een lange staat van dienst binnen het groen. Johan Heirman als bioloog bij diverse Vlaamse instellingen, Hein Koningen was decennialang werkzaam in het befaamde Amstelveense heemgroen. Allebei zijn het hartstochtelijke natuurliefhebbers, plantenkenners en tuinders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Heirman, Hein Koningen
Uitgever
Anoda Publishing
ISBN
9789491899010
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Vroeger was het vaak pure noodzaak om wilde planten te zoeken en te eten. Vaak werden zij ook in de moestuin of warmoezerij gekweekt. In Warmoezerij wordt toepassing en historie van wilde planten beschreven als vergeten, soms herontdekte groente.

Warmoezerij beschrijft 18 planten waaronder Aardaker (muijsen met steerten), Cichorei (van Bitterpee tot Suikerijwortel) Hop (de slaap van de hoppluksters),Pastinaak en Rucola (wilde ende tamme rakette). Het zijn beschrijvingen met historische achtergronden, leuke weetjes en nauwkeurige teeltaanwijzingen, hier en daar gelardeerd met Vlaamse of Hollandse, soms vergeten, uitdrukkingen. Elk hoofdstuk beschrijft een plantensoort uit onze wilde flora die voorheen als groente gekweekt werd. De vroegere mens was hierop aangewezen, in het bijzonder de gewone man. Hij kon zich niet, zoals de rijken en aanzienlijken, veroorloven bijzondere groenten te telen of te laten telen.

Beide auteurs van Warmoezerij hebben een lange staat van dienst binnen het groen. Johan Heirman als bioloog bij diverse Vlaamse instellingen, Hein Koningen was decennialang werkzaam in het befaamde Amstelveense heemgroen. Allebei zijn het hartstochtelijke natuurliefhebbers, plantenkenners en tuinders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Heirman, Hein Koningen
Uitgever
Anoda Publishing
ISBN
9789491899010
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99