Wanneer stoppen de fiscale priveleges (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Bob Michiels

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twee op de drie Belgen vinden het huidige belastingsysteem onrechtvaardig. - De helft van de Belegen vindt niet zozeer dat de globale belastingdruk moet verlagen, maar wel dat die druk eerlijker moet verdeeld worden. - 80% van de publieke opinie zet zich af tegen al wat belastingfraude mogelijk maakt. De sociale ongelijkheid en de armoede worden door de coronapandemie nog verder uitgediept, waardoor het noodzakelijk wordt dat iedereen – dus ook de rijksten – financieel bijdragen. Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd. Wat is het belang van LuxLeaks, SwissLeaks, BahamaLeaks, de Panama Papers, de Paradise Papers? De bekendste topeconomen pleiten ervoor om de rijken opnieuw te gaan belasten op basis van hogere tarieven voor de hoogste schijven, zoals in de gouden jaren '50-'60 van de vorige eeuw toegepast, zonder de economische hoogconjunctuur in gevaar te brengen. Nawoord van Wim Moesen, Professor emeritus Departement Economie, KU Leuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bob Michiels
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401479547
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2021
Bestandsgrootte
1153878 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Twee op de drie Belgen vinden het huidige belastingsysteem onrechtvaardig.

- De helft van de Belegen vindt niet zozeer dat de globale belastingdruk moet verlagen, maar wel dat die druk eerlijker moet verdeeld worden.

- 80% van de publieke opinie zet zich af tegen al wat belastingfraude mogelijk maakt.

De sociale ongelijkheid en de armoede worden door de coronapandemie nog verder uitgediept, waardoor het noodzakelijk wordt dat iedereen – dus ook de rijksten – financieel bijdragen.

Het is totaal abject dat ons huidig belastingbeleid grote multinationals van belastingen vrijstelt, waardoor miljarden voor de samenleving verdwijnen, die vervolgens via bezuinigingen in de gezondheidszorg, de uitkeringen, de cultuur en het onderwijs moeten worden gerecupereerd.

Wat is het belang van LuxLeaks, SwissLeaks, BahamaLeaks, de Panama Papers, de Paradise Papers?

De bekendste topeconomen pleiten ervoor om de rijken opnieuw te gaan belasten op basis van hogere tarieven voor de hoogste schijven, zoals in de gouden jaren '50-'60 van de vorige eeuw toegepast, zonder de economische hoogconjunctuur in gevaar te brengen.

Nawoord van Wim Moesen, Professor emeritus Departement Economie, KU Leuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bob Michiels
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401479547
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2021
Bestandsgrootte
1153878 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99