Walewein (e-Book)

Prijs € 17,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De avonturen uit de middeleeuwse 'Roman van Walewein' Zevende deel in de succesvolle reeks 'Tekst in Context'waarin de vijf grote ridderavonturen worden gepresenteerd, met Walewein in de hoofdrol. De Roman van Walewein (geschreven rond 1260)wordt beschouwd als de allermooiste Nederlandse Arturroman. In dit middeleeuwse verhaal moet Walewein voor koning Artur een magisch schaakbord gaan zoeken. Nauwelijks heeft hij het kasteel verlaten of hij bevindt zich middenin allerlei avonturen. Zo vraagt een jonge ridder zijn hulp, redt hij een jonkvrouw uit de handen van haar ontvoerder, overleeft hij amper een gevecht met een stel draken en moet hij tenslotte voor de oude koning Amoraen een jonge bruid gaan halen.De vijf avonturen in 'Walewein' worden gekenmerkt door spanning, sensatie en liefde, elementen waar het middeleeuwse publiek zo dol op was. Bovendien leren de ridderlijke aristocraten met dit verhaal ook de nieuwe hoofse beschavingsidealen kennen en kunnen ze zich spiegelen aan de deugden en het gedrag van de hoofse ridder. Walewein is immers de beste ridder van koning Artur. Hij is vriendelijk in de omgang, toont respect voor vrouwen, heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan beschaafd converseren, en zelfs in moeilijke situaties weet hij zich kalm te gedragen. Maar .... als het erop aankomt, kan Walewein ook formidabel vechten.Tevens leverbaar: de docentenhandleiding bij deze editie 9789053567913

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789048508433
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
5007457 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

De avonturen uit de middeleeuwse 'Roman van Walewein'

Zevende deel in de succesvolle reeks 'Tekst in Context'waarin de vijf grote ridderavonturen worden gepresenteerd, met Walewein in de hoofdrol. De Roman van Walewein (geschreven rond 1260)wordt beschouwd als de allermooiste Nederlandse Arturroman. In dit middeleeuwse verhaal moet Walewein voor koning Artur een magisch schaakbord gaan zoeken. Nauwelijks heeft hij het kasteel verlaten of hij bevindt zich middenin allerlei avonturen. Zo vraagt een jonge ridder zijn hulp, redt hij een jonkvrouw uit de handen van haar ontvoerder, overleeft hij amper een gevecht met een stel draken en moet hij tenslotte voor de oude koning Amoraen een jonge bruid gaan halen.
De vijf avonturen in 'Walewein' worden gekenmerkt door spanning, sensatie en liefde, elementen waar het middeleeuwse publiek zo dol op was. Bovendien leren de ridderlijke aristocraten met dit verhaal ook de nieuwe hoofse beschavingsidealen kennen en kunnen ze zich spiegelen aan de deugden en het gedrag van de hoofse ridder. Walewein is immers de beste ridder van koning Artur. Hij is vriendelijk in de omgang, toont respect voor vrouwen, heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, kan beschaafd converseren, en zelfs in moeilijke situaties weet hij zich kalm te gedragen. Maar .... als het erop aankomt, kan Walewein ook formidabel vechten.

Tevens leverbaar: de docentenhandleiding bij deze editie 9789053567913

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789048508433
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
5007457 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99