Waarom Mexicanen tequila drinken en Belgen liever jenever

van ambacht tot glas met de favoriete cocktailrecepten van bekende bartenders

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Bernard Filliers, Sven De Potter

Hardback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Al in de 16de eeuw gingen de Spaanse conquistadores bij gebrek aan brandewijn aan de slag met het sap van de agaveplant. Het drankje dat zij destilleerden was de voorloper van tequila. Ook jenever heeft alles te maken met brandewijn: in de middeleeuwen won de versie gemaakt van de jeneverbes aan populariteit. Later werd het drankje onder de naam 'gin' ook in Engeland populair.Met dit boek heb je alle informatie over gedestilleerde dranken in handen, of je nu meer wil weten over gin, jenever, whisky... Op een toegankelijke manier worden de geschiedenis en het productieproces van de belangrijkste drankensoorten uitgelegd, zodat je vanaf nu op elk feestje de show zal stelen met je kennis en leuke anekdotes. Bekende Belgische bartenders geven bovendien hun favoriete cocktailrecepten en insidertips om het beste uit je spirits te halen. Santé!Auteur Bernard Filliers is telg van de vijfde generatie bij het familiebedrijf Filliers Distillery en staat momenteel aan het hoofd van de bekendste graanstokerij van België. Hij schrijft dit boek vanuit de expertise die hij in al die jaren heeft opgebouwd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Filliers, Sven De Potter
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089316912
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Al in de 16de eeuw gingen de Spaanse conquistadores bij gebrek aan brandewijn aan de slag met het sap van de agaveplant. Het drankje dat zij destilleerden was de voorloper van tequila. Ook jenever heeft alles te maken met brandewijn: in de middeleeuwen won de versie gemaakt van de jeneverbes aan populariteit. Later werd het drankje onder de naam 'gin' ook in Engeland populair.

Met dit boek heb je alle informatie over gedestilleerde dranken in handen, of je nu meer wil weten over gin, jenever, whisky... Op een toegankelijke manier worden de geschiedenis en het productieproces van de belangrijkste drankensoorten uitgelegd, zodat je vanaf nu op elk feestje de show zal stelen met je kennis en leuke anekdotes. Bekende Belgische bartenders geven bovendien hun favoriete cocktailrecepten en insidertips om het beste uit je spirits te halen. Santé!

Auteur Bernard Filliers is telg van de vijfde generatie bij het familiebedrijf Filliers Distillery en staat momenteel aan het hoofd van de bekendste graanstokerij van België. Hij schrijft dit boek vanuit de expertise die hij in al die jaren heeft opgebouwd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Filliers, Sven De Potter
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089316912
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99