Waarom liefde zo belangrijk is

Hoe de liefde voor je baby zijn hersenen vormt

Prijs € 22,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Sue Gerhardt

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek verklaart waarom de liefde van ouders voor hun kind onmisbaar is voor de ontwikkeling van de hersenen vroeg in het leven, en wat de gevolgen zijn als die liefdevolle interactie ontbreekt. De stress die een kind dan ervaart, is van grote invloed op zijn toekomstige emotionele en fysieke gezondheid. Het afhankelijke kind moet zich aanpassen, en daardoor verandert zijn brein ook. Het kind raakt kwetsbaar voor allerlei moeilijkheden later in het leven, zoals depressie, antisociaal gedrag, verslavingen, anorexia of fysieke aandoeningen. Psychotherapeute Sue Gerhardt laat overtuigend zien hoe belangrijk die eerste relaties in het leven van een baby zijn en hoe ons volwassen leven nog steeds beïnvloed wordt door onze jeugd. In dit boek geeft ze een levendig en toegankelijk overzicht van recente ontdekkingen op het gebied van neurowetenschap, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie - ontdekkingen die van belang zijn voor ons allemaal. In deze herziene editie zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten opgenomen, plus een hoofdstuk over het groeiend bewustzijn van de rol die de zwangerschap speelt bij het toekomstige emotionele en fysieke welzijn van baby's. Een waardevolle gids voor ouders en professionals.Sue Gerhardt is een psychoanalytisch geschoolde psychotherapeute met een eigen praktijk. Ze was medeoprichter van het Oxford Parent Infant Project, een non-profit organisatie die psychotherapeutische hulp biedt aan ouders en kinderen. Haar boek is een bestseller in Engeland.De Psycholoog:'Het is een helder en goed geschreven boek. Eenieder die zich in deze interessante materie wil verdiepen, raden wij aan dit boek te lezen.'Guardian Saturday Review (Boek van de week)'Een zeer belangrijk boek. Verplicht leesvoer voor ouders, leraren en politici.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sue Gerhardt
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789463190619
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek verklaart waarom de liefde van ouders voor hun kind onmisbaar is voor de ontwikkeling van de hersenen vroeg in het leven, en wat de gevolgen zijn als die liefdevolle interactie ontbreekt. De stress die een kind dan ervaart, is van grote invloed op zijn toekomstige emotionele en fysieke gezondheid. Het afhankelijke kind moet zich aanpassen, en daardoor verandert zijn brein ook. Het kind raakt kwetsbaar voor allerlei moeilijkheden later in het leven, zoals depressie, antisociaal gedrag, verslavingen, anorexia of fysieke aandoeningen.
Psychotherapeute Sue Gerhardt laat overtuigend zien hoe belangrijk die eerste relaties in het leven van een baby zijn en hoe ons volwassen leven nog steeds beïnvloed wordt door onze jeugd. In dit boek geeft ze een levendig en toegankelijk overzicht van recente ontdekkingen op het gebied van neurowetenschap, ontwikkelingspsychologie en neurobiologie - ontdekkingen die van belang zijn voor ons allemaal. In deze herziene editie zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten opgenomen, plus een hoofdstuk over het groeiend bewustzijn van de rol die de zwangerschap speelt bij het toekomstige emotionele en fysieke welzijn van baby's. Een waardevolle gids voor ouders en professionals.

Sue Gerhardt is een psychoanalytisch geschoolde psychotherapeute met een eigen praktijk. Ze was medeoprichter van het Oxford Parent Infant Project, een non-profit organisatie die psychotherapeutische hulp biedt aan ouders en kinderen. Haar boek is een bestseller in Engeland.

De Psycholoog:
'Het is een helder en goed geschreven boek. Eenieder die zich in deze interessante materie wil verdiepen, raden wij aan dit boek te lezen.'

Guardian Saturday Review (Boek van de week)
'Een zeer belangrijk boek. Verplicht leesvoer voor ouders, leraren en politici.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sue Gerhardt
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789463190619
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99