Waarom de mensen balen van de politiek

begrijpen waar het echt om gaat

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Daan Brouwer

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begrijpen waar het echt om gaat Heel veel Nederlanders balen van de politiek. Hoe komt dat? Zijn ze te dom om het allemaal te begrijpen? Laten ze zich leiden door rancune en afgunst, zodat ze geen helder zicht hebben op de werkelijkheid? Daan Brouwer laat zien dat de afkeer van de politiek wel degelijk voortkomt uit echt bestaande misstanden. De ware oorzaken van het ongenoegen zitten diep, en hebben te maken met de fundamenten van onze samenleving. "Nederland is een democratie", "Iedereen telt mee", "Het volk is zelf de baas". Dit zijn de slogans waarmee ons de bestaande orde wordt verkocht. Maar kloppen ze ook? Natuurlijk, zo wordt ons voorgehouden, ooit was Nederland een klassenmaatschappij, maar die tijden zijn al lang voorbij. Is dit echt zo? Het is een vraag die in de politiek en in de media eigenlijk nooit gesteld wordt. We hebben hier dan ook te maken met het grootste taboe van onze samenleving. Brouwer licht politiek en samenleving door, scherp en hard, zonder zich iets aan te trekken van taboes. Hij onderbouwt zijn betoog met vele voorbeelden, en noemt daarbij man en paard. Hij blaast mist en rookgordijnen weg, en dan blijken al die tegensputterende Nederlanders misschien nog meer gelijk te hebben dan ze zelf dachten… Daan Brouwer schrijft in gewoon Nederlands, voor gewone Nederlanders. Want je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen waar het echt om gaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daan Brouwer
Uitgever
Uitgeverij Papieren Tijger
ISBN
9789067282505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
376

Beschrijving

Begrijpen waar het echt om gaat

Heel veel Nederlanders balen van de politiek. Hoe komt dat? Zijn ze te dom om het allemaal te begrijpen? Laten ze zich leiden door rancune en afgunst, zodat ze geen helder zicht hebben op de werkelijkheid?
Daan Brouwer laat zien dat de afkeer van de politiek wel degelijk voortkomt uit echt bestaande misstanden. De ware oorzaken van het ongenoegen zitten diep, en hebben te maken met de fundamenten van onze samenleving.

"Nederland is een democratie", "Iedereen telt mee", "Het volk is zelf de baas". Dit zijn de slogans waarmee ons de bestaande orde wordt verkocht. Maar kloppen ze ook?
Natuurlijk, zo wordt ons voorgehouden, ooit was Nederland een klassenmaatschappij, maar die tijden zijn al lang voorbij. Is dit echt zo? Het is een vraag die in de politiek en in de media eigenlijk nooit gesteld wordt. We hebben hier dan ook te maken met het grootste taboe van onze samenleving.
Brouwer licht politiek en samenleving door, scherp en hard, zonder zich iets aan te trekken van taboes. Hij onderbouwt zijn betoog met vele voorbeelden, en noemt daarbij man en paard. Hij blaast mist en rookgordijnen weg, en dan blijken al die tegensputterende Nederlanders misschien nog meer gelijk te hebben dan ze zelf dachten…

Daan Brouwer schrijft in gewoon Nederlands, voor gewone Nederlanders. Want je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen waar het echt om gaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daan Brouwer
Uitgever
Uitgeverij Papieren Tijger
ISBN
9789067282505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
376

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99