Waarheid, waarden en welvaart

een nieuwe cultuur voor ons economische denken

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Victor Broers

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Europa staat op een keerpunt. De huidige politiek-economische crisis heeft de zwakheden van ons economisch systeem en de fouten in ons economisch denken bloot gelegd. Een denken gestoeld op het ideaal van de vrije markt, competitie, en de illusie van continue groei. Een denken dat de economie benaderde als een abstract, van cultuur losstaande wetenschap die op heel Europa toepasbaar zou zijn. Echter, dat wat wij jarenlang als onze (economische) realiteit beschouwden, wordt door steeds meer mensen als een achterhaald verhaal beschouwd waarin men het geloof is verloren. De discussie over oplossingen voor het schuldprobleem en over de vormgeving van Europa lijkt vastgelopen. In dit boek beschrijft Victor Broers de verschuivingen die onze maatschappij momenteel ondergaat en gaat hij op zoek naar een nieuw leidend concept. Een nieuw verhaal dat de overgang naar een nieuw economisch systeem mogelijk maakt. Een nieuw verhaal dat ons in staat stelt om anders te denken en om de welvaart die we hebben opgebouwd op een duurzame wijze te kunnen behouden. Hiervoor startte hij Project ‘Redesigning Europe’ en ging hij in heel Europa in gesprek met economen, politici, denkers, filosofen, en anderen met ideeën ver voorbij het verhaal dat onze economie en het Europa van nu heeft vormgegeven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Victor Broers
Uitgever
Q
ISBN
9789021401867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Europa staat op een keerpunt. De huidige politiek-economische crisis heeft de zwakheden van ons economisch systeem en de fouten in ons economisch denken bloot gelegd. Een denken gestoeld op het ideaal van de vrije markt, competitie, en de illusie van continue groei. Een denken dat de economie benaderde als een abstract, van cultuur losstaande wetenschap die op heel Europa toepasbaar zou zijn. Echter, dat wat wij jarenlang als onze (economische) realiteit beschouwden, wordt door steeds meer mensen als een achterhaald verhaal beschouwd waarin men het geloof is verloren. De discussie over oplossingen voor het schuldprobleem en over de vormgeving van Europa lijkt vastgelopen.
In dit boek beschrijft Victor Broers de verschuivingen die onze maatschappij momenteel ondergaat en gaat hij op zoek naar een nieuw leidend concept. Een nieuw verhaal dat de overgang naar een nieuw economisch systeem mogelijk maakt. Een nieuw verhaal dat ons in staat stelt om anders te denken en om de welvaart die we hebben opgebouwd op een duurzame wijze te kunnen behouden. Hiervoor startte hij Project ‘Redesigning Europe’ en ging hij in heel Europa in gesprek met economen, politici, denkers, filosofen, en anderen met ideeën ver voorbij het verhaal dat onze economie en het Europa van nu heeft vormgegeven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Victor Broers
Uitgever
Q
ISBN
9789021401867
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99