Waardering van de KMO

Prijs € 43,20

Uitverkocht

Jos van Wemmel, Ann Lievyns

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bepaling van de waarde van de aandelen van een vennootschap of de verkoopwaarde van een eenpersoonsonderneming is bij verschillende gelegenheden aan de orde. In de eerste plaats wordt hierbij gedacht aan de koop/verkoop, maar er zijn ook tal van andere situaties, die afhankelijk van hun doel een andere benadering bij de waardering vereisen. Zo is een waardering ook nodig bij de schenking van aandelen; inbreng in natura en quasi inbreng; bij de bepaling van uit te geven aandelen bij kapitaalverhoging; inkoop van eigen aandelen; fusies en splitsing (partiële splitsing) van vennootschappen; inbreng van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfstak; uit onverdeeldheid treden van partijen en de uittreding of uitsluiting van een aandeelhouder-vennoot.In deze uitgave worden verschillende praktische modellen en voorbeeldformulieren voor uiteenlopende situaties aangereikt.Over de auteursJos Van Wemmel is Extern Accountant en Bedrijfsrevisor en Voorzitter van de Stagecommissie van het IAB.Ann Lievyns is Extern Accountant en Belastingconsulent. Eerder publiceerden zij in de boekenreeks van de Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen "Fusies, splitsingen en gelijkgestelde verrichtingen" en "Bijzondere mandaten voor de accountant en de bedrijfsrevisor".

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos van Wemmel, Ann Lievyns
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046604755
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Beschrijving

De bepaling van de waarde van de aandelen van een vennootschap of de verkoopwaarde van een eenpersoonsonderneming is bij verschillende gelegenheden aan de orde. In de eerste plaats wordt hierbij gedacht aan de koop/verkoop, maar er zijn ook tal van andere situaties, die afhankelijk van hun doel een andere benadering bij de waardering vereisen. Zo is een waardering ook nodig bij de schenking van aandelen; inbreng in natura en quasi inbreng; bij de bepaling van uit te geven aandelen bij kapitaalverhoging; inkoop van eigen aandelen; fusies en splitsing (partiële splitsing) van vennootschappen; inbreng van een algemeenheid van goederen of van een bedrijfstak; uit onverdeeldheid treden van partijen en de uittreding of uitsluiting van een aandeelhouder-vennoot.

In deze uitgave worden verschillende praktische modellen en voorbeeldformulieren voor uiteenlopende situaties aangereikt.

Over de auteurs
Jos Van Wemmel is Extern Accountant en Bedrijfsrevisor en Voorzitter van de Stagecommissie van het IAB.
Ann Lievyns is Extern Accountant en Belastingconsulent. Eerder publiceerden zij in de boekenreeks van de Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen "Fusies, splitsingen en gelijkgestelde verrichtingen" en "Bijzondere mandaten voor de accountant en de bedrijfsrevisor".

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos van Wemmel, Ann Lievyns
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789046604755
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
274

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99