Waanwijze lasterbende

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies

Prijs € 24,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Geertje Dekkers

Hardback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies   Schijnvroom, valschhartig, waanwijs: de mannen in dit boek beschimpen elkaar met de oneervolste woorden die ze maar kunnen bedenken. Ze voeren strijd over hét doel in hun werkzame leven: ware kennis over mens en kosmos. En ze zijn het fundamenteel met elkaar oneens. Deze mannen leven in de zeventiende en achttiende eeuw en zijn betrokken bij de moeizame geboorte van een nieuwe manier van denken die we nu ‘wetenschap’ noemen en die ons moderne leven iedere minuut beïnvloedt. Historicus en wetenschapsjournalist Geertje Dekkers verdiept zich in de baanbrekende ruzies rondom de kwadratuur van de cirkel, het Latijn als voertaal in de wetenschap, de ‘lichaamtjes’ waaruit alles om ons heen bestaat, en priegelige 'dierkens'. Ze leggen ziel en zaligheid in de strijd, op weg naar wetenschappelijke eer.   Waanwijze lasterbende geeft een unieke kijk in de geschiedenis van de wetenschap. Centraal staan ruzies tijdens de grote zoektocht naar nieuwe manieren van denken. Een fascinerend verhaal over opvliegende karakters en hun bijdragen aan de moderne wetenschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geertje Dekkers
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000357468
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies

 

Schijnvroom, valschhartig, waanwijs: de mannen in dit boek beschimpen elkaar met de oneervolste woorden die ze maar kunnen bedenken. Ze voeren strijd over hét doel in hun werkzame leven: ware kennis over mens en kosmos. En ze zijn het fundamenteel met elkaar oneens.

Deze mannen leven in de zeventiende en achttiende eeuw en zijn betrokken bij de moeizame geboorte van een nieuwe manier van denken die we nu ‘wetenschap’ noemen en die ons moderne leven iedere minuut beïnvloedt. Historicus en wetenschapsjournalist Geertje Dekkers verdiept zich in de baanbrekende ruzies rondom de kwadratuur van de cirkel, het Latijn als voertaal in de wetenschap, de ‘lichaamtjes’ waaruit alles om ons heen bestaat, en priegelige 'dierkens'. Ze leggen ziel en zaligheid in de strijd, op weg naar wetenschappelijke eer.

 

Waanwijze lasterbende geeft een unieke kijk in de geschiedenis van de wetenschap. Centraal staan ruzies tijdens de grote zoektocht naar nieuwe manieren van denken. Een fascinerend verhaal over opvliegende karakters en hun bijdragen aan de moderne wetenschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geertje Dekkers
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000357468
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99