Wa is da?

Artan & Soukaina

Prijs € 16,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Evy Danckers

Hardback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Wa is da? Artan & Soukaina' is een jeugdboek voor jongeren van 12 tot 18 jaar (young adults). Het is een rauw, eigentijds verhaal dat herkenbaar is voor alle jongeren, ongeacht hun afkomst, sociale klasse of IQ.Het boek vertelt het verhaal van twee klasgenoten, een jongen (Artan) en een meisje (Soukaina) uit dezelfde klas in een deelgemeente van Antwerpen. Ze zijn allebei 13 jaar.Artan is een probleemjongen die opgroeit bij een alleenstaande Albanese moeder met twee jobs. Zij is niet vaak thuis, dus Artan hangt veel rond op straat. Hij heeft een oudere broer die in de gevangenis zit voor drugsdelicten. Zelf is Artan ook geen lieverdje. Hij staat onder toezicht van de jeugdrechter vanwege kleine criminaliteit (diefstal, vechtpartijen). Ook op school heeft hij problemen. Artan is best slim, maar hij is een underachiever. Hij is meer bezig met zijn reputatie dan met de lessen. Hij is maar één stap verwijderd van een definitieve schorsing. Als zijn broer hem onder dwang een pakketje laat binnensmokkelen in de gevangenis, wordt Artan opgepakt door de politie. Hij weigert te zeggen wat er gebeurd is en belandt in een gesloten instelling.Soukaina is een Marokkaans Belgische. Ze woont samen met haar ouders, twee kleine broertjes en babyzusje in Borgerhout. Ze gaat graag naar school en doet haar best. Haar leven verandert drastisch als ze voor het eerst verliefd wordt - op Artan. Ze begint te puberen, gaat op zoek naar nieuwe vriendinnen, een ruiger imago, ... Ze worstelt met de dualiteit van de brave moslima die het ideale uithangbordje voor haar familie is tegenover de coole pubermeid die make-up draagt en een vriendje heeft. Ze experimenteert en is vooral in de war. Wie is ze, wie wil ze zijn en wie wil ze worden?'Wa is da? Artan & Soukaina' is een romantisch, maar ook spannend verhaal. Het leunt dicht aan bij de leefwereld van (allochtone) jongeren in onze maatschappij. Het taalgebruik is simpel en herkenbaar. Het verhaal is tegelijk rauw en gevoelig. Het leest als een trein en neemt je mee in een rollercoaster van emoties. Aan het einde blijf je achter met een glimlach op je gezicht en zin in meer.Evy Danckers is leerkracht Nederlands en Frans in de 1ste graad B-stroom in een multiculturele school in een deelgemeente van Antwerpen. In Nederland vergelijkbaar met vmbo. Evy houdt van chocola en Italiaans eten, maakt graag grappen en is nooit verlegen. Ze heeft een hekel aan onrechtvaardigheid en pesten.Evy draagt graag jurkjes met hakken (waar ze niet mee kan stappen) om uit te gaan en thuis een joggingbroek met versleten t-shirt en pantoffels.Haar favoriete kinderboek is 'Mathilda' van Roald Dahl.Ze is gek op de Harry Potter-boeken van Rowling.Evy: 'Het boek gaat over twee jongeren die op zoek zijn naar zichzelf. Het is een spannend, maar ook romantisch verhaal voor meisjes én jongens vanaf 12 jaar.Je moet het boek lezen omdat lezen leuk is. Het enige moeilijke aan lezen is een boek vinden dat bij je past. Met het juiste boek is iedereen een lezer.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Evy Danckers
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789492333308
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
68

Beschrijving

'Wa is da? Artan & Soukaina' is een jeugdboek voor jongeren van 12 tot 18 jaar (young adults). Het is een rauw, eigentijds verhaal dat herkenbaar is voor alle jongeren, ongeacht hun afkomst, sociale klasse of IQ.
Het boek vertelt het verhaal van twee klasgenoten, een jongen (Artan) en een meisje (Soukaina) uit dezelfde klas in een deelgemeente van Antwerpen. Ze zijn allebei 13 jaar.

Artan is een probleemjongen die opgroeit bij een alleenstaande Albanese moeder met twee jobs. Zij is niet vaak thuis, dus Artan hangt veel rond op straat. Hij heeft een oudere broer die in de gevangenis zit voor drugsdelicten. Zelf is Artan ook geen lieverdje. Hij staat onder toezicht van de jeugdrechter vanwege kleine criminaliteit (diefstal, vechtpartijen). Ook op school heeft hij problemen. Artan is best slim, maar hij is een underachiever. Hij is meer bezig met zijn reputatie dan met de lessen. Hij is maar één stap verwijderd van een definitieve schorsing. Als zijn broer hem onder dwang een pakketje laat binnensmokkelen in de gevangenis, wordt Artan opgepakt door de politie. Hij weigert te zeggen wat er gebeurd is en belandt in een gesloten instelling.

Soukaina is een Marokkaans Belgische. Ze woont samen met haar ouders, twee kleine broertjes en babyzusje in Borgerhout. Ze gaat graag naar school en doet haar best. Haar leven verandert drastisch als ze voor het eerst verliefd wordt - op Artan. Ze begint te puberen, gaat op zoek naar nieuwe vriendinnen, een ruiger imago, ... Ze worstelt met de dualiteit van de brave moslima die het ideale uithangbordje voor haar familie is tegenover de coole pubermeid die make-up draagt en een vriendje heeft. Ze experimenteert en is vooral in de war. Wie is ze, wie wil ze zijn en wie wil ze worden?

'Wa is da? Artan & Soukaina' is een romantisch, maar ook spannend verhaal. Het leunt dicht aan bij de leefwereld van (allochtone) jongeren in onze maatschappij. Het taalgebruik is simpel en herkenbaar. Het verhaal is tegelijk rauw en gevoelig. Het leest als een trein en neemt je mee in een rollercoaster van emoties. Aan het einde blijf je achter met een glimlach op je gezicht en zin in meer.

Evy Danckers is leerkracht Nederlands en Frans in de 1ste graad B-stroom in een multiculturele school in een deelgemeente van Antwerpen. In Nederland vergelijkbaar met vmbo.
Evy houdt van chocola en Italiaans eten, maakt graag grappen en is nooit verlegen. Ze heeft een hekel aan onrechtvaardigheid en pesten.
Evy draagt graag jurkjes met hakken (waar ze niet mee kan stappen) om uit te gaan en thuis een joggingbroek met versleten t-shirt en pantoffels.
Haar favoriete kinderboek is 'Mathilda' van Roald Dahl.
Ze is gek op de Harry Potter-boeken van Rowling.

Evy: 'Het boek gaat over twee jongeren die op zoek zijn naar zichzelf. Het is een spannend, maar ook romantisch verhaal voor meisjes én jongens vanaf 12 jaar.
Je moet het boek lezen omdat lezen leuk is. Het enige moeilijke aan lezen is een boek vinden dat bij je past. Met het juiste boek is iedereen een lezer.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Evy Danckers
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789492333308
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
68

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99