Vuilniszak

weggepest en uitgelokt door bewoners en een Christen van een wooncorporatie

Prijs € 19,95

Uitverkocht

De heer Vluchtheuvel

Paperback | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit unieke waargebeurde aangrijpende verhaal zou nooit uitgegeven mogen worden en zal stof doen opwaaienEen man krijgt een hartinfarct. Na ontslag uit het ziekenhuis denkt hij opgelucht het ergste in zijn leven te hebben overleefd. Maar dan breekt pas echt de hel in zijn nieuwe leven en gelukkig nog op aarde los. Hij wordt in zijn flat uitgelokt en weggepest. Zodra hij op zijn toilet zit, wordt er bij zijn buren achter elkaar en hard met een deur geslagen en dit stopt zodra de man zijn toilet weer verlaat.Het loopt uit de hand. Bij de woningbouwvereniging werkt een christen, die in zijn priveleven voorzitter is van een kerkenraad. Maar hij liegt o.a. voor de rechter en werkt mee om met een vies spel de man op straat te schoppen. De man was nog minder waard dan een vuilniszak, maar hij schopte terug.Hij vecht in zijn uppie tegen machtige apparaten. Hij wordt tegen zijn wil in opgenomen, maar iets later bevrijd. Dan begint zijn revanche. Als dakloos hartmens doet hij aangiften bij de politie, maar hij wordt geweigerd. Hij geeft niet op en gaat op zoek naar hulp. Met onverwachte gebeurtenissen en met een van de beste strafrechtadvocaten van Nederland mr. J. Peters (bekend van grote geruchtmakende zaken, zoals de Vuurwerkramp) achter zich en met de steun van een goede vriendin ''Koppie'' schopt hij gericht verder en klaagt hij zelfs zijn eigen ex-advocate mr. S aan bij de Orde van Advocaten. En hij probeert de medewerker van de wooncorporatie bij zijn kerkenraad te laten onderzoeken. Hij wordt voortdurend tegengewerkt en zijn onderzoeken worden gesaboteerd.Het boek beschrijft op een adembenemende gevoelige wijze het relaas van onrechtmatig dakloos worden. Het nomade bestaan. Het overleven en de ongelijke juridische strijd. En het verblijf als niet gelovige, niet christen in kloosters en in een pastoraal centrum, waar het uitlokken zelfs verder gaat. De man logeert bij mensen van ''Vrienden-op-de-fiets'' en in zelfzorg hotels. Er gebeuren lach- en opwekkende dingen.De rode draad door dit schitterend beschreven verhaal vol met afschuw, ongeloof en verontwaardiging is op sommige momenten ook humoristisch, relativerend en met moed en kracht beschreven.Het verhaal ''uitlokken (pesten) en dakloosheid'' is inspirerend beschreven. Het opent deuren, vooral slaande deuren.De man zonder huurschuld heeft een verleden met de ggz. Dit verleden werkt misschien wel het meest tegen hem. Maar aan het eind van het boek zijn bijna alle rollen omgedraaid.U leest dit boek Vuilniszak in een keer uit en het laat u nooit meer los.Het einde van het boek zal u verbazen.De auteur is van huis uit Maatschappelijk Werkerwww.senszuur.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
De heer Vluchtheuvel
Uitgever
SensZuur
ISBN
9789492238009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit unieke waargebeurde aangrijpende verhaal zou nooit uitgegeven mogen worden en zal stof doen opwaaien
Een man krijgt een hartinfarct. Na ontslag uit het ziekenhuis denkt hij opgelucht het ergste in zijn leven te hebben overleefd. Maar dan breekt pas echt de hel in zijn nieuwe leven en gelukkig nog op aarde los. Hij wordt in zijn flat uitgelokt en weggepest. Zodra hij op zijn toilet zit, wordt er bij zijn buren achter elkaar en hard met een deur geslagen en dit stopt zodra de man zijn toilet weer verlaat.

Het loopt uit de hand. Bij de woningbouwvereniging werkt een christen, die in zijn priveleven voorzitter is van een kerkenraad. Maar hij liegt o.a. voor de rechter en werkt mee om met een vies spel de man op straat te schoppen. De man was nog minder waard dan een vuilniszak, maar hij schopte terug.

Hij vecht in zijn uppie tegen machtige apparaten. Hij wordt tegen zijn wil in opgenomen, maar iets later bevrijd. Dan begint zijn revanche. Als dakloos hartmens doet hij aangiften bij de politie, maar hij wordt geweigerd. Hij geeft niet op en gaat op zoek naar hulp. Met onverwachte gebeurtenissen en met een van de beste strafrechtadvocaten van Nederland mr. J. Peters (bekend van grote geruchtmakende zaken, zoals de Vuurwerkramp) achter zich en met de steun van een goede vriendin ''Koppie'' schopt hij gericht verder en klaagt hij zelfs zijn eigen ex-advocate mr. S aan bij de Orde van Advocaten. En hij probeert de medewerker van de wooncorporatie bij zijn kerkenraad te laten onderzoeken. Hij wordt voortdurend tegengewerkt en zijn onderzoeken worden gesaboteerd.

Het boek beschrijft op een adembenemende gevoelige wijze het relaas van onrechtmatig dakloos worden. Het nomade bestaan. Het overleven en de ongelijke juridische strijd. En het verblijf als niet gelovige, niet christen in kloosters en in een pastoraal centrum, waar het uitlokken zelfs verder gaat. De man logeert bij mensen van ''Vrienden-op-de-fiets'' en in zelfzorg hotels. Er gebeuren lach- en opwekkende dingen.

De rode draad door dit schitterend beschreven verhaal vol met afschuw, ongeloof en verontwaardiging is op sommige momenten ook humoristisch, relativerend en met moed en kracht beschreven.

Het verhaal ''uitlokken (pesten) en dakloosheid'' is inspirerend beschreven. Het opent deuren, vooral slaande deuren.

De man zonder huurschuld heeft een verleden met de ggz. Dit verleden werkt misschien wel het meest tegen hem. Maar aan het eind van het boek zijn bijna alle rollen omgedraaid.

U leest dit boek Vuilniszak in een keer uit en het laat u nooit meer los.

Het einde van het boek zal u verbazen.

De auteur is van huis uit Maatschappelijk Werker

www.senszuur.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
De heer Vluchtheuvel
Uitgever
SensZuur
ISBN
9789492238009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99