Vrijheid van meningsuiting in de Islam

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Razi H. Quadir

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.ing. Razi Quadir, MA (1972) is als docent en onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Islamitische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is hij werkzaam als geestelijk verzorger bij de Dienst Geestelijk Verzorging van de Dienst Justitiele Inrichtingen, Ministerie Veiligheid en Justitie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Razi H. Quadir
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087594473
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227

Beschrijving

Dit boek over het heikele onderwerp van vrijheid van meningsuiting is een prijzenswaardige poging om het zwart-wit denken te doorbreken. Het feit dat het geschreven is voor zowel moslims als niet-moslims laat zien dat er aan beide kanten een groot gebrek aan kennis rondwaart. Razi Quadir probeert deze impasse te doorbreken met een werk dat is verankerd in klassieke islamitische bronnen. Al lezend komt hij tot de conclusie dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is zowel vanuit Nederlands als islamitisch perspectief. Hij laat zien dat waar moslimlanden de basisvrijheden van meningsuiting en het afvallen van de islam niet toelaten, de originele bronnen individuele moslims veel meer speelruimte geven dan algemeen wordt aangenomen. Dit is een belangrijke ontdekking die de deur opent voor verhitte debatten en verdere studie en die laat zien dat het kleurenpalet van de realiteit veel breder is dan meestal wordt verondersteld.

ing. Razi Quadir, MA (1972) is als docent en onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Islamitische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is hij werkzaam als geestelijk verzorger bij de Dienst Geestelijk Verzorging van de Dienst Justitiele Inrichtingen, Ministerie Veiligheid en Justitie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Razi H. Quadir
Uitgever
U2pi BV
ISBN
9789087594473
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99