Vrijheid in Christus Bijbelstudies bij de Galatenbrief

Prijs € 12,75

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Koert Koster

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vrijheid van een christen is nooit vanzelfsprekend. Zij is altijd aangevochten vrijheid. In de Brief van Paulus aan de Galaten verdedigt hij het recht op de vrijheid in Christus. Deze vrijheid blijkt aangevallen te worden door judaïsten, die de christenen (bijna?!) doen geloven dat ze de wet in de volle breedte moeten naleven. Paulus haalt alles uit de kast om duidelijk te maken dat, wie zich onder de wet stelt, alles verliest: de genade van God, de vrijheid van de Geest én Christus Zélf. De vrijheid van een christen blijkt wel begrensd te worden door de liefde tot God en de naaste. Deze liefde uit zich als vrucht van de Geest. Het gevaar van wetticisme ligt ook vandaag nog steeds op de loer. Want in elk mens schuilt een potentiële Farizeeër, die God op eigen houtje wil dienen. Daarom is de Galatenbrief actueel. Dit boek is een vers voor vers studie bij de brief van Paulus aan de Galaten.Koert Koster (1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen Koster-Dekker. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Hazerswoude-Rijndijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koert Koster
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461937209
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

De vrijheid van een christen is nooit vanzelfsprekend. Zij is altijd aangevochten vrijheid.

In de Brief van Paulus aan de Galaten verdedigt hij het recht op de vrijheid in Christus. Deze vrijheid blijkt aangevallen te worden door judaïsten, die de christenen (bijna?!) doen geloven dat ze de wet in de volle breedte moeten naleven.

Paulus haalt alles uit de kast om duidelijk te maken dat, wie zich onder de wet stelt, alles verliest: de genade van God, de vrijheid van de Geest én Christus Zélf.

De vrijheid van een christen blijkt wel begrensd te worden door de liefde tot God en de naaste. Deze liefde uit zich als vrucht van de Geest.

Het gevaar van wetticisme ligt ook vandaag nog steeds op de loer. Want in elk mens schuilt een potentiële Farizeeër, die God op eigen houtje wil dienen. Daarom is de Galatenbrief actueel.


Dit boek is een vers voor vers studie bij de brief van Paulus aan de Galaten.


Koert Koster (1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen Koster-Dekker. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Hazerswoude-Rijndijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koert Koster
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461937209
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99