Vrijheid, gelijkheid, burgerschap

zakwoordenboek voor mensen van morgen

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Fernando Savater

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

«Vrijheid, Gelijkheid, Burgerschap» is een even onmisbaar als kort en scherp en uitdagend boek over een van de actueelste en heetste hangijzers van onze tijd: hoe samen te leven een snel veranderende samenleving? Wij leven in een wereld waarin de aloude idealen van vrijheid en gelijkheid voortdurend in botsing lijken te komen met de nieuwe werkelijkheid van immigratie, integratie, ongelijkheid, intolerantie, fundamentalisme, onbegrip, tweedeling en andere onvoorziene sociale hobbels en bobbels. Voor zowel de nieuwe generaties als de oude ligt hier de grote uitdaging: hoe de harmonie te vinden tussen je eigen leven en het maatschappelijke leven, tussen individualiteit en gemeenschapszin.Dit heldere en soms tegendraadse zakwoordenboek over modern burgerschap is onmisbaar voor iedereen die zelf wil nadenken over de moderne samenleving en die probeert beschaafd maar zonder taboes te discussiëren met alle medeburgers. Elk van de besproken kernbegrippen - zoals «identiteit», «dialoog», «immigratie», «politiek», «tolerantie» - wordt zo helder en zo redelijk mogelijk uitgelegd, omdat helderheid en redelijkheid de beste instrumenten zijn van burgers tegen de vaagheid, de dubbelzinnigheid en de onredelijkheid van hen die uit onbegrip, luiheid, zelfverrijking, fanatisme of kwaadaardigheid de democratie geen goed hart toedragen. Dit is een klein boekje over een groot onderwerp, en dankzij de opgewekte toon en de onverschrokken aanpak van Fernando Savater, is het van belang voor iedereen die beseft dat onze toekomst in de handen ligt van vrije burgers.FERNANDO SAVATER [1947] is een van de meest gelezen filosofen van onze tijd verwierf onder meer faam met zijn bestsellers «Het goede leven», «De moed om te kiezen», «het avontuur filosofie» en «De vragen van het leven». «Savater is een filosoof die swingt!» - Le Monde

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fernando Savater
Uitgever
Bijleveld, Uitgeverij
ISBN
9789061317043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

«Vrijheid, Gelijkheid, Burgerschap» is een even onmisbaar als kort en scherp en uitdagend boek over een van de actueelste en heetste hangijzers van onze tijd: hoe samen te leven een snel veranderende samenleving? Wij leven in een wereld waarin de aloude idealen van vrijheid en gelijkheid voortdurend in botsing lijken te komen met de nieuwe werkelijkheid van immigratie, integratie, ongelijkheid, intolerantie, fundamentalisme, onbegrip, tweedeling en andere onvoorziene sociale hobbels en bobbels. Voor zowel de nieuwe generaties als de oude ligt hier de grote uitdaging: hoe de harmonie te vinden tussen je eigen leven en het maatschappelijke leven, tussen individualiteit en gemeenschapszin.

Dit heldere en soms tegendraadse zakwoordenboek over modern burgerschap is onmisbaar voor iedereen die zelf wil nadenken over de moderne samenleving en die probeert beschaafd maar zonder taboes te discussiëren met alle medeburgers. Elk van de besproken kernbegrippen - zoals «identiteit», «dialoog», «immigratie», «politiek», «tolerantie» - wordt zo helder en zo redelijk mogelijk uitgelegd, omdat helderheid en redelijkheid de beste instrumenten zijn van burgers tegen de vaagheid, de dubbelzinnigheid en de onredelijkheid van hen die uit onbegrip, luiheid, zelfverrijking, fanatisme of kwaadaardigheid de democratie geen goed hart toedragen.

Dit is een klein boekje over een groot onderwerp, en dankzij de opgewekte toon en de onverschrokken aanpak van Fernando Savater, is het van belang voor iedereen die beseft dat onze toekomst in de handen ligt van vrije burgers.

FERNANDO SAVATER [1947] is een van de meest gelezen filosofen van onze tijd verwierf onder meer faam met zijn bestsellers «Het goede leven», «De moed om te kiezen», «het avontuur filosofie» en «De vragen van het leven».

«Savater is een filosoof die swingt!» - Le Monde

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fernando Savater
Uitgever
Bijleveld, Uitgeverij
ISBN
9789061317043
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99