Vrije wil

discussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Tjeerd van de Laar, Sander Voerman

Hardback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrije wilDiscussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn‘Kan jouw sterkste verlangen in strijd zijn met je eigen wil? Als je blijft roken omdat je verslaafd bent, terwijl je regelmatig probeert te stoppen, rook je dan nog wel uit vrije wil?’?– Tjeerd van de Laar en Sander VoermanWat is vrije wil? Doen we iets omdat we dat zelf belangrijk vinden, of zijn we slechts een speelbal van onze genen, onze opvoeding en de invloed van de media? Worden onze handelingen aangestuurd door bewuste gedachten, of zijn onze keuzes al in de hersenen tot stand gekomen voordat we ons daar bewust van worden?Over deze heikele kwestie verschijnen twee boeken. Naast Vrije wil is er ook het boek Hoezo vrije wil?, die elkaar prachtig aanvullen. De boeken gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen in het onderwijs en publieke debat.Had bijvoorbeeld een misdadiger er ook voor kunnen kiezen om geen misdadiger te worden? Het hedendaagse debat over vrije wil is spannend en veelzijdig. De (on)vrijheid van wat we gemakshalve onze wil noemen, staat centraal in discussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn. Dit boek is verhelderend voor iedereen die grip wil krijgen op deze materie. Het is rijk aan casussen en sleutelteksten van uiteen - lopende denkers: van Kant tot Sartre, van Taylor tot Pereboom.Deze titel is een VWO-examenboek en docentenboek voor 2012-2015: zie www.vrijewil.infoIn samenwerking met Vereniging Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs: zie www.vfvo.nl

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tjeerd van de Laar, Sander Voerman
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047703303
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Vrije wil

Discussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn

‘Kan jouw sterkste verlangen in strijd zijn met je eigen wil? Als je blijft roken omdat je verslaafd bent, terwijl je regelmatig probeert te stoppen, rook je dan nog wel uit vrije wil?’
?– Tjeerd van de Laar en Sander Voerman

Wat is vrije wil? Doen we iets omdat we dat zelf belangrijk vinden, of zijn we slechts een speelbal van onze genen, onze opvoeding en de invloed van de media? Worden onze handelingen aangestuurd door bewuste gedachten, of zijn onze keuzes al in de hersenen tot stand gekomen voordat we ons daar bewust van worden?

Over deze heikele kwestie verschijnen twee boeken. Naast Vrije wil is er ook het boek Hoezo vrije wil?, die elkaar prachtig aanvullen. De boeken gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen in het onderwijs en publieke debat.

Had bijvoorbeeld een misdadiger er ook voor kunnen kiezen om geen misdadiger te worden? Het hedendaagse debat over vrije wil is spannend en veelzijdig. De (on)vrijheid van wat we gemakshalve onze wil noemen, staat centraal in discussies over verantwoordelijkheid, zelfverwerkelijking en bewustzijn. Dit boek is verhelderend voor iedereen die grip wil krijgen op deze materie. Het is rijk aan casussen en sleutelteksten van uiteen - lopende denkers: van Kant tot Sartre, van Taylor tot Pereboom.

Deze titel is een VWO-examenboek en docentenboek voor 2012-2015: zie www.vrijewil.info

In samenwerking met Vereniging Filosofiedocenten in het Voortgezet Onderwijs: zie www.vfvo.nl

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tjeerd van de Laar, Sander Voerman
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047703303
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99