Vrij onder de sluier

een Westerse vrouw in het streng islamitische Saoedi-Arabie

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Desiree Janssen

Paperback | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen geen paspoort aanvragen of naar het buitenland reizen zonder toestemming van hun voogd. Ook voor veel juridische transacties is de handtekening van hun voogd nodig. Zelf autorijden is voor vrouwen verboden - Bron: Human Rights WatchEen westerse vrouw in het streng islamitische Saoedi-Arabië. Maria reist naar Saoedi-Arabië om in een ziekenhuis als verpleegkundige te werken. Als vrije westerse vrouw belandt ze daar in hilarische, maar soms ook schokkende situaties. Gaandeweg raakt ze steeds meer verstrikt in de strenge islamitische regels die de vrijheid van vrouwen beperken.(Fragment) Mijn hoofddoek valt op de grond. 'Wacht Abdullah!' Hij stopt en draait zich om. 'Ik help je wel even.' Juist als Abdullah de hoofddoek wil aangeven, komt een oude man met een lange baard langs. 'Haram! Verboden!' schreeuwt hij.Nadat Maria verliefd wordt op een Saoedische man ontdekt ze dat de mutawa, de religieuze politie, haar gangen natrekt. Maria realiseert zich dat ze nu voor haar persoonlijke vrijheid moet vechten. Op daten staat de doodstraf. Zet zij haar leven op het spel?(Fragment) 'Ik hoor het onregelmatige getik van de houten stokken op het plaveisel. Het getik komt steeds dichterbij. Het lijkt wel of de mutawa weet dat we hier zijn. Ik houd mijn adem in.''Dit boek opende mijn ogen hoe vrouwen in Saoedi-Arabië onderdrukt worden. Beeldend en meeslepend geschreven!' - Maria Genova, journalist/ schrijfster. Desiree Janssen werkte in een militair hospitaal in Dhahran in Saoedi-Arabië. Haar boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen in een fascinerende wereld van sluiers, regels en geboden. Ze werd gekozen tot Reisreporter 2015 bij Voigt Travel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Desiree Janssen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089750686
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen geen paspoort aanvragen of naar het buitenland reizen zonder toestemming van hun voogd. Ook voor veel juridische transacties is de handtekening van hun voogd nodig. Zelf autorijden is voor vrouwen verboden - Bron: Human Rights Watch

Een westerse vrouw in het streng islamitische Saoedi-Arabië. Maria reist naar Saoedi-Arabië om in een ziekenhuis als verpleegkundige te werken. Als vrije westerse vrouw belandt ze daar in hilarische, maar soms ook schokkende situaties. Gaandeweg raakt ze steeds meer verstrikt in de strenge islamitische regels die de vrijheid van vrouwen beperken.

(Fragment) Mijn hoofddoek valt op de grond. 'Wacht Abdullah!' Hij stopt en draait zich om. 'Ik help je wel even.' Juist als Abdullah de hoofddoek wil aangeven, komt een oude man met een lange baard langs. 'Haram! Verboden!' schreeuwt hij.

Nadat Maria verliefd wordt op een Saoedische man ontdekt ze dat de mutawa, de religieuze politie, haar gangen natrekt. Maria realiseert zich dat ze nu voor haar persoonlijke vrijheid moet vechten. Op daten staat de doodstraf. Zet zij haar leven op het spel?

(Fragment) 'Ik hoor het onregelmatige getik van de houten stokken op het plaveisel. Het getik komt steeds dichterbij. Het lijkt wel of de mutawa weet dat we hier zijn. Ik houd mijn adem in.'


'Dit boek opende mijn ogen hoe vrouwen in Saoedi-Arabië onderdrukt worden. Beeldend en meeslepend geschreven!' - Maria Genova, journalist/ schrijfster.

Desiree Janssen werkte in een militair hospitaal in Dhahran in Saoedi-Arabië. Haar boek is gebaseerd op haar eigen ervaringen in een fascinerende wereld van sluiers, regels en geboden. Ze werd gekozen tot Reisreporter 2015 bij Voigt Travel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Desiree Janssen
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089750686
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99