Vrienden tegen wil en dank

De lessen van het tweede kabinet-Rutte

Prijs € 22,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Wilma Borgman, Max van Weezel

Paperback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het tweede kabinet Rutte, een onwaarschijnlijke combinatie van de tegenpolen vvd en PvdA, werd tegen alle verwachtingen in het langst zittende sinds de oorlog. En midden in een financieel-economische crisis voerde het ook nog eens grote hervormingen door die geen regering daarvoor had aangedurfd: verhoging van de aow-leeftijd, verlaging van de hypotheekrenteaftrek, vervanging van de basisbeurs door studieleningen en overheveling van de langdurige zorg naar de gemeenten.De economie trok aan, maar bij de verkiezingen kreeg de coalitie het lid op de neus: de vvd verloor 8 zetels en de PvdA maar liefst 29. Wat ging er mis? Wilma Borgman en Max van Weezel interviewden alle ministers en een groot aantal staatssecretarissen uit het kabinet-Rutte/Asscher, oppositiepolitici die met hen onderhandelden en wetenschappers die hun verrichtingen gadesloegen. Aan de hand daarvan schetsen ze het portret van een hecht team van harde werkers, dat bereid was persoonlijke en politieke offers te brengen omdat het land door de crisis moest worden geloodst. Ze rekenden erop daarvoor te worden beloond. Maar anno 2017 hadden de kiezers andere zorgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wilma Borgman, Max van Weezel
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460038105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Het tweede kabinet Rutte, een onwaarschijnlijke combinatie van de tegenpolen vvd en PvdA, werd tegen alle verwachtingen in het langst zittende sinds de oorlog. En midden in een financieel-economische crisis voerde het ook nog eens grote hervormingen door die geen regering daarvoor had aangedurfd: verhoging van de aow-leeftijd, verlaging van de hypotheekrenteaftrek, vervanging van de basisbeurs door studieleningen en overheveling van de langdurige zorg naar de gemeenten.
De economie trok aan, maar bij de verkiezingen kreeg de coalitie het lid op de neus: de vvd verloor 8 zetels en de PvdA maar liefst 29. Wat ging er mis? Wilma Borgman en Max van Weezel interviewden alle ministers en een groot aantal staatssecretarissen uit het kabinet-Rutte/Asscher, oppositiepolitici die met hen onderhandelden en wetenschappers die hun verrichtingen gadesloegen. Aan de hand daarvan schetsen ze het portret van een hecht team van harde werkers, dat bereid was persoonlijke en politieke offers te brengen omdat het land door de crisis moest worden geloodst. Ze rekenden erop daarvoor te worden beloond. Maar anno 2017 hadden de kiezers andere zorgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wilma Borgman, Max van Weezel
Uitgever
Balans, Uitgeverij
ISBN
9789460038105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99