Vragenlijst Gezinskenmerken handleiding

handleiding

Prijs € 93,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

W.J.L Klijn

Paperback | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het gezin is het belangrijkste sociale systeem waarvan men onderdeel kan zijn. Gezinsfunctioneren is van grote invloed op persoonlijk welbevinden. Een slecht gezinsklimaat kan leiden tot stagnatie in de individuele ontwikkeling en problemen op het gebied van de lichamelijke en psychische gezondheid. De Vragenlijst Gezinskenmerken (VGK) screent het gezinsfunctioneren en kan duidelijk maken of er negatieve gezinsinteracties zijn die nadelig uitwerken voor het individu, de partner-relatie of voor de andere gezinsleden. Nadrukkelijk onderzoekt de VGK het gezin als geheel. De vragenlijst richt zich dus niet alleen op patronen van twee gezinsleden, zoals de partner-relatie of de relatie tussen de ouders en één van de kinderen, maar op de interacties van alle gezinsleden. Om deze reden is de VGK een unieke vragenlijst. De VGK screent het gezin vanuit twee invalshoeken: emotioneel klimaat en relationele vaardigheden (communicatie, samenwerking en probleemoplossing). De vragenlijst kan worden gebruikt in verschillende gezinsfasen: ouders met jonge kinderen, ouders met oudere kinderen en ouders met zowel kinderen die thuis wonen als kinderen die het gezin reeds hebben verlaten. Het instrument kan door ouders en volwassen kinderen worden ingevuld. De VGK kan worden gebruikt bij indicatiestelling voor individuele behandeling van volwassenen, jeugdigen en kinderen. De lijst is ook geschikt voor partner-relatie of gezinsbehandeling en bij voortgangsevaluatie en eindevaluatie in de geestelijke gezondheidszorg. De VGK is bedoeld voor psychiaters, (klinisch) psychologen, psychotherapeuten en hulpverleners in de jeugd- volwassenen- en ouderen GGZ.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.J.L Klijn
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809368
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het gezin is het belangrijkste sociale systeem waarvan men onderdeel kan zijn. Gezinsfunctioneren is van grote invloed op persoonlijk welbevinden. Een slecht gezinsklimaat kan leiden tot stagnatie in de individuele ontwikkeling en problemen op het gebied van de lichamelijke en psychische gezondheid.

De Vragenlijst Gezinskenmerken (VGK) screent het gezinsfunctioneren en kan duidelijk maken of er negatieve gezinsinteracties zijn die nadelig uitwerken voor het individu, de partner-relatie of voor de andere gezinsleden. Nadrukkelijk onderzoekt de VGK het gezin als geheel. De vragenlijst richt zich dus niet alleen op patronen van twee gezinsleden, zoals de partner-relatie of de relatie tussen de ouders en één van de kinderen, maar op de interacties van alle gezinsleden. Om deze reden is de VGK een unieke vragenlijst.

De VGK screent het gezin vanuit twee invalshoeken: emotioneel klimaat en relationele vaardigheden (communicatie, samenwerking en probleemoplossing). De vragenlijst kan worden gebruikt in verschillende gezinsfasen: ouders met jonge kinderen, ouders met oudere kinderen en ouders met zowel kinderen die thuis wonen als kinderen die het gezin reeds hebben verlaten. Het instrument kan door ouders en volwassen kinderen worden ingevuld. De VGK kan worden gebruikt bij indicatiestelling voor individuele behandeling van volwassenen, jeugdigen en kinderen. De lijst is ook geschikt voor partner-relatie of gezinsbehandeling en bij voortgangsevaluatie en eindevaluatie in de geestelijke gezondheidszorg.

De VGK is bedoeld voor psychiaters, (klinisch) psychologen, psychotherapeuten en hulpverleners in de jeugd- volwassenen- en ouderen GGZ.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.J.L Klijn
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036809368
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99