Vraagt en gij zult krijgen

verhoort God al onze gebeden?

Prijs € 14,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Valeer Neckebrouk

Paperback | Juni 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Vraagt, wat het ook zij, en gij zult het verkrijgen" Dat horen we Jezus herhaaldelijk en meet nadruk verklaren. De Kerk herhaalt die woorden met vasthoudendheid en overtuiging. Maar, vroeg of laat komen mensen tot de pijnlijke vaststelling dat hun persoonlijke ervaring haaks staat op die mooi beloften. Hun gebed werd niet verhoord.Omgaan met die contradictie tussen de Bijbelse en kerkelijke over de onfeilbare efficiëntie van het gebed enerzijds, en het reële leven waar het er wel anders aan toegaat anderzijds, valt lastig. Dit conflict kan leiden tot ernstige twijfel aan of zelfs een radicale breuk met het geloof.Pastoraal verantwoordelijken voelen zich grotendeels machteloos wanneer gelovigen zich in die situatie tot hen wenden. Meestal geven zij dan enkel de raad: "Volhard in het gebed, ondanks alles". Kunnen catechese, predicatie en counseling dan echt niet de mensen helpen bij wie problemen rond het bidden leiden tot een geloofscrisis? Is er dan geen beter inzicht in het wezen van het christelijk gebed? Op die vragen probeert dit boek een zinnig en theologisch gefundeerd antwoord te geven. Zijn conclusies zijn verhelderend, soms verrassend, maar uiteindelijk bevrijdend. Valeer Neckebrouck is doctor in de sociale en culturele antrolopologie, is emeritus hoogleraar van de KU Leuven. Hij doceerde ook aan de Universiteit van Tilburg en was gastprofessor aan de Universidad intercontinental van Mexico-stad. Jarenlang deed hij etnografisch onderzoek in verschillende landen van Afrika en Latijns-Amerika. Hij publiceerde een dertigtal boeken, etnografische monografieën en theologische essays?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Valeer Neckebrouk
Uitgever
Carmelitana Vzw, Uitgeverij
ISBN
9789076671994
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

"Vraagt, wat het ook zij, en gij zult het verkrijgen" Dat horen we Jezus herhaaldelijk en meet nadruk verklaren. De Kerk herhaalt die woorden met vasthoudendheid en overtuiging. Maar, vroeg of laat komen mensen tot de pijnlijke vaststelling dat hun persoonlijke ervaring haaks staat op die mooi beloften. Hun gebed werd niet verhoord.
Omgaan met die contradictie tussen de Bijbelse en kerkelijke over de onfeilbare efficiëntie van het gebed enerzijds, en het reële leven waar het er wel anders aan toegaat anderzijds, valt lastig. Dit conflict kan leiden tot ernstige twijfel aan of zelfs een radicale breuk met het geloof.
Pastoraal verantwoordelijken voelen zich grotendeels machteloos wanneer gelovigen zich in die situatie tot hen wenden. Meestal geven zij dan enkel de raad: "Volhard in het gebed, ondanks alles". Kunnen catechese, predicatie en counseling dan echt niet de mensen helpen bij wie problemen rond het bidden leiden tot een geloofscrisis? Is er dan geen beter inzicht in het wezen van het christelijk gebed? Op die vragen probeert dit boek een zinnig en theologisch gefundeerd antwoord te geven. Zijn conclusies zijn verhelderend, soms verrassend, maar uiteindelijk bevrijdend.

Valeer Neckebrouck is doctor in de sociale en culturele antrolopologie, is emeritus hoogleraar van de KU Leuven. Hij doceerde ook aan de Universiteit van Tilburg en was gastprofessor aan de Universidad intercontinental van Mexico-stad. Jarenlang deed hij etnografisch onderzoek in verschillende landen van Afrika en Latijns-Amerika. Hij publiceerde een dertigtal boeken, etnografische monografieën en theologische essays?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Valeer Neckebrouk
Uitgever
Carmelitana Vzw, Uitgeverij
ISBN
9789076671994
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99