Vormen van verlof

handleiding voor de praktijk

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vormen van VerlofEen overzicht van verlofregelingenActueel recht voor P&O Voor steeds meer werknemers vormt het kunnen combineren van betaalde arbeid met activiteiten daarbuiten een belangrijke voorwaarde voor het deelnemen aan het arbeidsproces. Het gaat dan niet alleen om de verzorging van kinderen, maar ook om de verzorging van anderen, om vrijwilligersactiviteiten, om bestuurlijke functies en om scholing. Om het een en ander te kunnen verwezenlijken, bestaat de mogelijkheid omverlof op te nemen. De verlofmogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk:zwangerschaps- en bevallingsverlof, kraamverlof, ouderschapsverlof, calamiteitenverlof en ander kort verzuimverlof, zorgverlof, adoptieverlof, palliatiefverlof, rouwverlof, scholingsverlof, seniorenverlof,politiek verlof en 'sabbatical leave'. Een deel van deze verlofvormen is neergelegd in de wet, maar daarnaast zijn er door de sociale partners in het kader van de collectieve arbeidsovereenkomst nog eens afwijkende en aanvullende afspraken gemaakt.In dit boek staat de werknemer die werkzaam is in de private sector op basis van een arbeidsovereenkomst centraal. Voor de ambtenaren gelden overigens dezelfde rechten voor zover die in de Wet arbeid en zorg zijn geregeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462153097
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Vormen van Verlof
Een overzicht van verlofregelingen
Actueel recht voor P&O

Voor steeds meer werknemers vormt het kunnen combineren van betaalde arbeid met activiteiten daarbuiten een belangrijke voorwaarde voor het deelnemen aan het arbeidsproces. Het gaat dan niet alleen om de verzorging van kinderen, maar ook om de verzorging van anderen, om vrijwilligersactiviteiten, om bestuurlijke functies en om scholing. Om het een en ander te kunnen verwezenlijken, bestaat de mogelijkheid om
verlof op te nemen.

De verlofmogelijkheden zijn bijna onuitputtelijk:
zwangerschaps- en bevallingsverlof, kraamverlof, ouderschapsverlof, calamiteitenverlof en ander kort verzuimverlof, zorgverlof, adoptieverlof, palliatiefverlof, rouwverlof, scholingsverlof, seniorenverlof,
politiek verlof en 'sabbatical leave'.

Een deel van deze verlofvormen is neergelegd in de wet, maar daarnaast zijn er door de sociale partners in het kader van de collectieve arbeidsovereenkomst nog eens afwijkende en aanvullende afspraken gemaakt.

In dit boek staat de werknemer die werkzaam is in de private sector op basis van een arbeidsovereenkomst centraal. Voor de ambtenaren gelden overigens dezelfde rechten voor zover die in de Wet arbeid en zorg zijn geregeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vakmedianet
ISBN
9789462153097
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99