Voorbij de kunst

anders kijken naar kunst met jongeren

Prijs € 25,95

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Yotka Kroeze, Jobbe Holtes

Hardback | Mei 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st century skills. In 'Voorbij de kunst' is er aandacht voor de noodzaak van kijkonderwijs. In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de auteurs Jobbe Holtes en Yotka Kroeze de achtergrond en de beoogde doelen van drie vernieuwende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Bovendien laten ze concreet zien hoe leerkrachten in het middelbaar onderwijs die methoden in de klas kunnen gebruiken. En minstens zo belangrijk: ze stimuleren hen om na te denken over hoe zij onderwijs kunnen verrijken met kijken naar kunst. Het boek is ook een echte aanrader voor kunstliefhebbers en mensen die willen leren hoe je kunst kunt bekijken om er meer van te leren.Auteurs Yotka Kroeze (1986) en Jobbe Holtes (1983) zijn OneDayArtist. Samen organiseren ze blikverruimende projecten die jongeren met een nieuwe blik naar hun omgeving laten kijken. Met hun achtergrond als kunstenaar en ervaring in het onderwijs helpen ze jongeren op weg. Ze openen deuren voor anders denken, flexibiliteit en vindingrijkheid.Tijdens gesprekken met docenten bleek dat er meer behoefte is aan handvatten om met kijkonderwijs om te gaan in de klas. Naar aanleiding daarvan ontwikkelden ze de cursus 'Anders kijken naar kunst'. Door de vele positieve ervaringen tijdens deze cursussen ontstond het idee om de kennis die ze hebben opgedaan in het boek 'Voorbij de kunst' te vangen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Yotka Kroeze, Jobbe Holtes
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773808
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st century skills. In 'Voorbij de kunst' is er aandacht voor de noodzaak van kijkonderwijs.

In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de auteurs Jobbe Holtes en Yotka Kroeze de achtergrond en de beoogde doelen van drie vernieuwende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Bovendien laten ze concreet zien hoe leerkrachten in het middelbaar onderwijs die methoden in de klas kunnen gebruiken. En minstens zo belangrijk: ze stimuleren hen om na te denken over hoe zij onderwijs kunnen verrijken met kijken naar kunst. Het boek is ook een echte aanrader voor kunstliefhebbers en mensen die willen leren hoe je kunst kunt bekijken om er meer van te leren.

Auteurs Yotka Kroeze (1986) en Jobbe Holtes (1983) zijn OneDayArtist. Samen organiseren ze blikverruimende projecten die jongeren met een nieuwe blik naar hun omgeving laten kijken. Met hun achtergrond als kunstenaar en ervaring in het onderwijs helpen ze jongeren op weg. Ze openen deuren voor anders denken, flexibiliteit en vindingrijkheid.

Tijdens gesprekken met docenten bleek dat er meer behoefte is aan handvatten om met kijkonderwijs om te gaan in de klas. Naar aanleiding daarvan ontwikkelden ze de cursus 'Anders kijken naar kunst'. Door de vele positieve ervaringen tijdens deze cursussen ontstond het idee om de kennis die ze hebben opgedaan in het boek 'Voorbij de kunst' te vangen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Yotka Kroeze, Jobbe Holtes
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773808
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99