voor kinderen

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Stella Ruhe

Hardback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na het grote succes van Visserstruien en Visserstruien 2, heeft Stella Ruhe voor dit derde boek visserstruien voor kinderen verzameld. Ze vertelt het verhaal van het leven van vissersjongens van 1870 tot circa 1950. De kinderen hadden, net als hun ouders, een hard leven. Vissersjongens moesten al op jonge leeftijd mee op de vissersboot, moesten volwaardig meedraaien en kregen de vervelendste en meest vieze karweitjes. Hun bijdrage was nodig om als gezin überhaupt te kunnen overleven. Het verhaal van de vissersjongens is een dramatische verhaal over kinderarbeid, dat ook in de huidige tijd in veel landen helaas nog actueel is.De kinderen droegen net als de volwassen vissers truien, gebreid door hun moeders en zusters. Meisjes leerden al op jonge leeftijd breien en moesten deze techniek meteen nuttig inzetten voor het maken van ondergoed, handschoenen en truien. Voor dit boek zijn truien opnieuw gebreid in kindermaten variërend van 86 tot 164. Elk patroon is eenvoudig aan de geschikte maat aan te passen. Het is eigentijdse stoere kleding die lekker zit en kinderen goed staat.De patronen zijn weer prachtig, samengesteld uit rechte en averechte steken en kabels. Met hier een daar een muts of sjaal erbij, hebben kinderen meteen een complete outfit voor de winter in het patroon van hun dorp of dat van hun ouders of grootouders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stella Ruhe
Uitgever
Forte creatief
ISBN
9789462501379
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Na het grote succes van Visserstruien en Visserstruien 2, heeft Stella Ruhe voor dit derde boek visserstruien voor kinderen verzameld. Ze vertelt het verhaal van het leven van vissersjongens van 1870 tot circa 1950. De kinderen hadden, net als hun ouders, een hard leven. Vissersjongens moesten al op jonge leeftijd mee op de vissersboot, moesten volwaardig meedraaien en kregen de vervelendste en meest vieze karweitjes. Hun bijdrage was nodig om als gezin überhaupt te kunnen overleven. Het verhaal van de vissersjongens is een dramatische verhaal over kinderarbeid, dat ook in de huidige tijd in veel landen helaas nog actueel is.
De kinderen droegen net als de volwassen vissers truien, gebreid door hun moeders en zusters. Meisjes leerden al op jonge leeftijd breien en moesten deze techniek meteen nuttig inzetten voor het maken van ondergoed, handschoenen en truien.

Voor dit boek zijn truien opnieuw gebreid in kindermaten variërend van 86 tot 164. Elk patroon is eenvoudig aan de geschikte maat aan te passen. Het is eigentijdse stoere kleding die lekker zit en kinderen goed staat.
De patronen zijn weer prachtig, samengesteld uit rechte en averechte steken en kabels. Met hier een daar een muts of sjaal erbij, hebben kinderen meteen een complete outfit voor de winter in het patroon van hun dorp of dat van hun ouders of grootouders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stella Ruhe
Uitgever
Forte creatief
ISBN
9789462501379
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99