Voetbalstad Liverpool

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Joris van de Wier

Paperback | December 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Joris van de Wier (Tilburg, 1978) zag op 15 april 1989 beelden van de grootste stadionramp ooit in Engeland. Hillsborough was op zijn netvlies gebrand en zorgde voor een levenslange fascinatie met Liverpool. Niet alleen met de club, maar vooral met de stad en de lange strijd voor gerechtigheid. Na tientallen bezoeken vond hij het tijd voor een boek over Liverpool en Merseyside, de provincie waarin de stad ligt. Hij startte een zoektocht naar de reden waarom voetbal zo belangrijk is voor de inwoners van Liverpool.Hij zat op de meer dan honderd jaar oude stoeltjes in Goodison Park, zag een ongelooflijke verzameling spullen van Everton, sprak met supporters die de grote successen van de Toffees hebben meegemaakt, bezocht de desolate plek waar het nieuwe stadion moet komen en ontmoette een van de grootste legendes van de blauwe club. Aan de andere kant van Stanley Park raakte Van de Wier het befaamde bord met de tekst This is Anfield aan, bezocht de kroeg waar Liverpool is opgericht, zag enkele derby's, sprak met de mannen die aan de wieg stonden van de casualcultuur en was hij getuige van de Europese wederopstanding van de club.Hij bezocht niet alleen Liverpool en Everton, maar ook kleinere clubs in Merseyside. Zoals Tranmere Rovers, dat aan de overkant van de Mersey ligt en in de jaren negentig bekend stond als een dodelijke onderzeeër. In badplaats Southport bezocht de schrijver een voormalige profclub die op de weg terug is en zag een van de vreemdste musea ooit, eentje over grasmaaiers. Verder ging hij langs bij AFC Liverpool en City of Liverpool, twee clubs die zijn opgericht door supporters die klaar zijn met de commerciële kant van het voetbal.Verder sprak de Staantribune-redacteur met de mensen achter de campagne om dagblad The Sun uit Liverpool te weren, liep hij mee met een fotograaf die geschilderde doeltjes in arbeidersbuurten vastlegt als monument voor het verleden en bezocht hij de woning waar Adolf Hitler volgens de verhalen een paar maanden verbleef.Van de Wier zag een stad die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden, maar waar nog altijd bittere armoede heerst in de volkswijken. Het resultaat is een boek dat over meer gaat dan voetbal alleen, al is de sport zo belangrijk in Liverpool dat het nooit ver weg is.Na 'Glorious Hearts', 'Van Middlesbrough naar Millwall' en 'Pot 6 - Op bezoek bij de voetbaldwergen van Europa' is 'Voetbalstad Liverpool' het vierde boek van Joris van de Wier bij uitgeverij Staantribune Media.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joris van de Wier
Uitgever
Staantribune Media
ISBN
9789082375862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

Joris van de Wier (Tilburg, 1978) zag op 15 april 1989 beelden van de grootste stadionramp ooit in Engeland. Hillsborough was op zijn netvlies gebrand en zorgde voor een levenslange fascinatie met Liverpool. Niet alleen met de club, maar vooral met de stad en de lange strijd voor gerechtigheid. Na tientallen bezoeken vond hij het tijd voor een boek over Liverpool en Merseyside, de provincie waarin de stad ligt. Hij startte een zoektocht naar de reden waarom voetbal zo belangrijk is voor de inwoners van Liverpool.

Hij zat op de meer dan honderd jaar oude stoeltjes in Goodison Park, zag een ongelooflijke verzameling spullen van Everton, sprak met supporters die de grote successen van de Toffees hebben meegemaakt, bezocht de desolate plek waar het nieuwe stadion moet komen en ontmoette een van de grootste legendes van de blauwe club. Aan de andere kant van Stanley Park raakte Van de Wier het befaamde bord met de tekst This is Anfield aan, bezocht de kroeg waar Liverpool is opgericht, zag enkele derby's, sprak met de mannen die aan de wieg stonden van de casualcultuur en was hij getuige van de Europese wederopstanding van de club.

Hij bezocht niet alleen Liverpool en Everton, maar ook kleinere clubs in Merseyside. Zoals Tranmere Rovers, dat aan de overkant van de Mersey ligt en in de jaren negentig bekend stond als een dodelijke onderzeeër. In badplaats Southport bezocht de schrijver een voormalige profclub die op de weg terug is en zag een van de vreemdste musea ooit, eentje over grasmaaiers. Verder ging hij langs bij AFC Liverpool en City of Liverpool, twee clubs die zijn opgericht door supporters die klaar zijn met de commerciële kant van het voetbal.

Verder sprak de Staantribune-redacteur met de mensen achter de campagne om dagblad The Sun uit Liverpool te weren, liep hij mee met een fotograaf die geschilderde doeltjes in arbeidersbuurten vastlegt als monument voor het verleden en bezocht hij de woning waar Adolf Hitler volgens de verhalen een paar maanden verbleef.

Van de Wier zag een stad die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden, maar waar nog altijd bittere armoede heerst in de volkswijken. Het resultaat is een boek dat over meer gaat dan voetbal alleen, al is de sport zo belangrijk in Liverpool dat het nooit ver weg is.

Na 'Glorious Hearts', 'Van Middlesbrough naar Millwall' en 'Pot 6 - Op bezoek bij de voetbaldwergen van Europa' is 'Voetbalstad Liverpool' het vierde boek van Joris van de Wier bij uitgeverij Staantribune Media.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joris van de Wier
Uitgever
Staantribune Media
ISBN
9789082375862
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99