Voetbal in Europa

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Erik Brouwer

Paperback | Juni 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met het oog op het EK voetbal dat in 12 Europese steden wordt gespeeld maakte auteur Erik Brouwer een grote reis door ons continent. In de voetsporen van Geert Mak schreef hij Voetbal in Europa, en vatte daarmee de geschiedenis van het voetbal in een boek. Brouwer neemt de lezer mee langs de negentiende eeuwse velden in Engeland, waar het allemaal begon in de victoriaanse en edwardiaanse tijd, schrijft over de rol van voetbal tijdens de Groote Oorlog, het opkomende fascisme, de Tweede Wereldoorlog, de koude oorlog en komt zo aan onze tijd in, een tijd waarin voetbal belangrijker is dat ooit tevoren.'Voetbal in Europa, een verwijzing naar en een ode aan Geert Mak. Ik gids de lezers door de Europese voetbalgeschiedenis en gebruik daarom geregeld de ik-vorm. Het eerste hoofdstuk vanuit het Engelse Preston gaat over de beginperiode van het voetbal en ik eindig in Barcelona en Turijn met een verhaal over Messi en Ronaldo. Ook de historische hoofdstukken spelen zich voor een groot deel af in het heden, want ik vertel de belangrijkste verhalen/episodes uit het Europese topvoetbal vertellen aan de hand van plekken die ik bezoek (van het Poolse Lodz tot Moskou, van Parijs tot Kopenhagen) en de ontmoetingen die ik daar heb. Verder staan de hoofdpersonen uit het Europese voetbalgeschiedenis centraal in negentien grote en 38 kleine hoofdstukjes, zoals Sindelar (Oostenrijk), Puskas, Giuseppe Meazza, Zinedine Zidane, Gerd Muller, Hagi, Zvonimir Boban, Raymond Kopa, Bobby Charlton, Duncan Edwards, de Zweed Niels Liedholm, Beckenbauer, Di Stefano, Guardiola, Mourinho, Iniesta, Batistuta, Maradona, Platini, Zlatan, Haaland en Mbappe. Minder bekende voetballers worden ook geportretteerd, zoals de Schotse George Best Jim Baxter, de Turkse topscorer Tanju Colak, goelag-overlevende Streltsov, Stasi-spion en DDR-international Gerd Weber en de tragische Poolse held Terlecki.'Het Nederlandse voetbal is uiteraard ook vertegenwoordigd in dit boek, met onder meer een groot verhaal over de nalatenschap van Cruijff/Cruyff en een hoofdstuk waarin 'de Grote Drie van Milaan' prominent voorkomen: Van Basten, Rijkaard en Gullit, eind jaren tachtig.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Erik Brouwer
Uitgever
Inside
ISBN
9789048856756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
576

Beschrijving

Met het oog op het EK voetbal dat in 12 Europese steden wordt gespeeld maakte auteur Erik Brouwer een grote reis door ons continent. In de voetsporen van Geert Mak schreef hij Voetbal in Europa, en vatte daarmee de geschiedenis van het voetbal in een boek. Brouwer neemt de lezer mee langs de negentiende eeuwse velden in Engeland, waar het allemaal begon in de victoriaanse en edwardiaanse tijd, schrijft over de rol van voetbal tijdens de Groote Oorlog, het opkomende fascisme, de Tweede Wereldoorlog, de koude oorlog en komt zo aan onze tijd in, een tijd waarin voetbal belangrijker is dat ooit tevoren.

'Voetbal in Europa, een verwijzing naar en een ode aan Geert Mak. Ik gids de lezers door de Europese voetbalgeschiedenis en gebruik daarom geregeld de ik-vorm. Het eerste hoofdstuk vanuit het Engelse Preston gaat over de beginperiode van het voetbal en ik eindig in Barcelona en Turijn met een verhaal over Messi en Ronaldo. Ook de historische hoofdstukken spelen zich voor een groot deel af in het heden, want ik vertel de belangrijkste verhalen/episodes uit het Europese topvoetbal vertellen aan de hand van plekken die ik bezoek (van het Poolse Lodz tot Moskou, van Parijs tot Kopenhagen) en de ontmoetingen die ik daar heb. Verder staan de hoofdpersonen uit het Europese voetbalgeschiedenis centraal in negentien grote en 38 kleine hoofdstukjes, zoals Sindelar (Oostenrijk), Puskas, Giuseppe Meazza, Zinedine Zidane, Gerd Muller, Hagi, Zvonimir Boban, Raymond Kopa, Bobby Charlton, Duncan Edwards, de Zweed Niels Liedholm, Beckenbauer, Di Stefano, Guardiola, Mourinho, Iniesta, Batistuta, Maradona, Platini, Zlatan, Haaland en Mbappe. Minder bekende voetballers worden ook geportretteerd, zoals de Schotse George Best Jim Baxter, de Turkse topscorer Tanju Colak, goelag-overlevende Streltsov, Stasi-spion en DDR-international Gerd Weber en de tragische Poolse held Terlecki.'
Het Nederlandse voetbal is uiteraard ook vertegenwoordigd in dit boek, met onder meer een groot verhaal over de nalatenschap van Cruijff/Cruyff en een hoofdstuk waarin 'de Grote Drie van Milaan' prominent voorkomen: Van Basten, Rijkaard en Gullit, eind jaren tachtig.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Erik Brouwer
Uitgever
Inside
ISBN
9789048856756
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
576

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99