Voeding als levenskracht

Welk stofwisselingstype ben jij?

Prijs € 32,00

Niet beschikbaar

Sabine Martens

Paperback | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een lichaam is een complex iets en elk lichaam is anders. Het is belangrijk te beseffen hoe jouw lichaam reageert en werkt. Als je weet en eet wat jouw lichaam nodig heeft, dan kan je voeding omzetten in levenskracht. Want voeding is zo veel meer dan calorieën, mineralen en vitamines. Het is energie, het zijn bouwstoffen die jou in een positieve of negatieve spiraal kunnen brengen en kleine aanpassingen in je voedingspatroon kunnen tot grootse resultaten leiden. In dit boek vertelt de auteur hoe je kunt uitzoeken welk stofwisselingstype je bent en welke voeding jouw type nodig heeft. In tegenstelling tot wat heel wat beroemde (en beperkende) diëten (zoals het keto- of proteïnedieet) beweren, heeft elk lichaam eiwitten, koolhydraten en vetten nodig, al verschillen de verhoudingen per type. ‘Gezonde’ voeding is niet voor iedereen gezond en al zeker niet de vegetarische levensstijl. En te veel rauwkost of ‘raw food’ schaadt meer dan het baat. En dan is er nog de overgang en de menopauze! Voor velen een rollercoaster die alles ondersteboven haalt, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Door jouw voeding op jouw stofwisselingstype af te stemmen kan je hormonale veranderingen opvangen. En zo wordt deze periode niet het einde, maar net de boeiendste fase van jouw leven. Alhoewel dit boek een hoofdstuk over de menopauze bevat, zijn alle andere hoofdstukken voor iedereen interessant: jonge vrouwen, mannen, kinderen en ouderen. De auteur werkt ook twee volledige, lekkere en voedzame dagmenu’s per stofwisselingstype uit. Sabine Martens is apotheker en stofwisselingscoach. Ze specialiseerde zich in de overgang en menopauze. Ze heeft een eigen praktijk in Brugge. Daarnaast geeft ze ook nog kooklessen en organiseert ze themadagen.De website van de auteur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sabine Martens
Uitgever
Cyclus
ISBN
9789085750901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Een lichaam is een complex iets en elk lichaam is anders. Het is belangrijk te beseffen hoe jouw lichaam reageert en werkt. Als je weet en eet wat jouw lichaam nodig heeft, dan kan je voeding omzetten in levenskracht. Want voeding is zo veel meer dan calorieën, mineralen en vitamines. Het is energie, het zijn bouwstoffen die jou in een positieve of negatieve spiraal kunnen brengen en kleine aanpassingen in je voedingspatroon kunnen tot grootse resultaten leiden.

In dit boek vertelt de auteur hoe je kunt uitzoeken welk stofwisselingstype je bent en welke voeding jouw type nodig heeft. In tegenstelling tot wat heel wat beroemde (en beperkende) diëten (zoals het keto- of proteïnedieet) beweren, heeft elk lichaam eiwitten, koolhydraten en vetten nodig, al verschillen de verhoudingen per type. ‘Gezonde’ voeding is niet voor iedereen gezond en al zeker niet de vegetarische levensstijl. En te veel rauwkost of ‘raw food’ schaadt meer dan het baat.

En dan is er nog de overgang en de menopauze! Voor velen een rollercoaster die alles ondersteboven haalt, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Door jouw voeding op jouw stofwisselingstype af te stemmen kan je hormonale veranderingen opvangen. En zo wordt deze periode niet het einde, maar net de boeiendste fase van jouw leven.

Alhoewel dit boek een hoofdstuk over de menopauze bevat, zijn alle andere hoofdstukken voor iedereen interessant: jonge vrouwen, mannen, kinderen en ouderen.
De auteur werkt ook twee volledige, lekkere en voedzame dagmenu’s per stofwisselingstype uit.

Sabine Martens is apotheker en stofwisselingscoach. Ze specialiseerde zich in de overgang en menopauze. Ze heeft een eigen praktijk in Brugge. Daarnaast geeft ze ook nog kooklessen en organiseert ze themadagen.

De website van de auteur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sabine Martens
Uitgever
Cyclus
ISBN
9789085750901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99