Vluchtoord Veenhuizen

Prijs € 14,34

Levertijd: 1-2 werkdagen

Michiel van Wersch

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan het begin van de 1ste wereldoorlog vluchtte 1 miljoen Belgen naar het neutrale Nederland. De gevangenissen in België moesten sluiten als gevolg van de oorlog omdat er geen personeel meer was. Gevangenen uit Luik en Merksplas werden, verspreid over maanden, naar vluchtoord Veenhuizen gebracht. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de oorzaak van de 1ste wereldoorlog en de daaruit voortvloeiende vluchtelingenstroom. Deel twee gaat over vluchtoord Veenhuizen. Het boek is eigenlijk een verslag van het onderzoek naar de vluchtelingenstroom en het vluchtoord Veenhuizen. Hoe kwamen de vluchtelingen daar, hoe ging het transport? Wat aten ze? Hoe sliepen ze? Hoe was de interne organisatie? Wat waren de kosten en wat konden de vluchtelingen overdag doen? Dit en nog veel meer feiten worden overzichtelijk in dit boek beschreven.In het 1ste Gesticht van Veenhuizen zaten alleen gedwongen opgenomen vluchtelingen. In het 3de Gesticht zaten vrijwillig opgenomen vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen. In dit Gesticht was ook een Fröbelschool gevestigd.Als bronnen hebben o.a. gediend het Drents Archief, de kranten van toen, diverse artikelen en internet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michiel van Wersch
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461935168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
57

Beschrijving

Aan het begin van de 1ste wereldoorlog vluchtte 1 miljoen Belgen naar het neutrale Nederland. De gevangenissen in België moesten sluiten als gevolg van de oorlog omdat er geen personeel meer was. Gevangenen uit Luik en Merksplas werden, verspreid over maanden, naar vluchtoord Veenhuizen gebracht.
Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de oorzaak van de 1ste wereldoorlog en de daaruit voortvloeiende vluchtelingenstroom. Deel twee gaat over vluchtoord Veenhuizen. Het boek is eigenlijk een verslag van het onderzoek naar de vluchtelingenstroom en het vluchtoord Veenhuizen. Hoe kwamen de vluchtelingen daar, hoe ging het transport? Wat aten ze? Hoe sliepen ze? Hoe was de interne organisatie? Wat waren de kosten en wat konden de vluchtelingen overdag doen? Dit en nog veel meer feiten worden overzichtelijk in dit boek beschreven.

In het 1ste Gesticht van Veenhuizen zaten alleen gedwongen opgenomen vluchtelingen. In het 3de Gesticht zaten vrijwillig opgenomen vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen. In dit Gesticht was ook een Fröbelschool gevestigd.

Als bronnen hebben o.a. gediend het Drents Archief, de kranten van toen, diverse artikelen en internet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michiel van Wersch
Uitgever
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461935168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
57

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99