Vlakke meetkunde

gedichten

Prijs € 14,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ruth Post

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Vlakke meetkunde staan alle gedichten die Ruth Post schreef over haar jeugd in oorlogstijd in Banjoebiroe, een vrouwenkamp op Java. De bundel is een collage van persoonlijke ervaringen, personen die ze tegenkwam in het kamp, gebeurtenissen uit haar moeders dagboek en verhalen die ze hoorde.De bundel is opgeknipt in drie tijdsperiodes: Opgesloten, 'Bevrijd' en Holland. Wat de drie hoofdstukken bindt zijn universele thema's als liefde, angst, hoop, gemis en dood, die in ieders leven een rol spelen, in oorlogstijd en in vredestijd.Post speelt in haar gedichten met het gegeven dat alledaagse dingen zoals brood, water of een boek, in gevangenschap niet langer vanzelfsprekend zijn. Soms doet ze dat confronterend en onomfloerst, dan weer ontroerend en voorzichtig.Vlakke meetkunde is ook een ode aan de doden; voor Post is de vlakke meetkunde in de wiskunde een metafoor voor eeuwigheid en oneindigheid in ons bestaan.Ruth Post-Hooykaas (1931) werd geboren in Batavia en groeide op in Jogya, op Bali en in kamp Banjoebiroe. Na haar studie klassieke talen in Amsterdam gaf ze les op middelbare scholen in Assen. Met haar poezie werkte ze mee aan diverse projecten en publiceerde ze in het Drents Letterkundig Tiedschrift Roet. In 2012 debuteerde Post met haar dichtbundel 'Tot aan de horizon' (Het Drentse Boek).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruth Post
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Beschrijving

In Vlakke meetkunde staan alle gedichten die Ruth Post schreef over haar jeugd in oorlogstijd in Banjoebiroe, een vrouwenkamp op Java. De bundel is een collage van persoonlijke ervaringen, personen die ze tegenkwam in het kamp, gebeurtenissen uit haar moeders dagboek en verhalen die ze hoorde.

De bundel is opgeknipt in drie tijdsperiodes: Opgesloten, 'Bevrijd' en Holland. Wat de drie hoofdstukken bindt zijn universele thema's als liefde, angst, hoop, gemis en dood, die in ieders leven een rol spelen, in oorlogstijd en in vredestijd.

Post speelt in haar gedichten met het gegeven dat alledaagse dingen zoals brood, water of een boek, in gevangenschap niet langer vanzelfsprekend zijn. Soms doet ze dat confronterend en onomfloerst, dan weer ontroerend en voorzichtig.

Vlakke meetkunde is ook een ode aan de doden; voor Post is de vlakke meetkunde in de wiskunde een metafoor voor eeuwigheid en oneindigheid in ons bestaan.

Ruth Post-Hooykaas (1931) werd geboren in Batavia en groeide op in Jogya, op Bali en in kamp Banjoebiroe. Na haar studie klassieke talen in Amsterdam gaf ze les op middelbare scholen in Assen. Met haar poezie werkte ze mee aan diverse projecten en publiceerde ze in het Drents Letterkundig Tiedschrift Roet. In 2012 debuteerde Post met haar dichtbundel 'Tot aan de horizon' (Het Drentse Boek).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruth Post
Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773044
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99