Vissen in het verleden

500 jaar Vlaamse zeevisserij

Prijs € 35,95

Uitverkocht

Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier

Hardback | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ann-Katrien Lescrauwaet,Ruth Pirlet & Jan ParmentierAl in de vroege middeleeuwen was de zeevisserij uitgegroeid tot een permanente en druk bedreven activiteit langs de Vlaamse kust. De zee werd voor de kustbewoners steeds meer gezien als een bron van voedsel, economische ontwikkeling en culturele identiteit. De visserij beleefde vele hoogdagen, maar toch werden de Vlaamse vissers en hun familie in die tijden ook regelmatig geconfronteerd met periodes van ellende en ontbering, meestal als gevolg van politieke onlusten.Dit boek is een prachtig geïllustreerd en grondig naslagwerk over de rijke visserijgeschiedenis in Vlaanderen. Het is het resultaat van uitgebreid archief- en literatuuronderzoek, nieuwe datareeksen en een nauwe samenwerking tussen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Museum aan de Stroom(MAS) en het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO).Zonder de allervroegste tijden te vergeten werpt Vissen in het verleden vooral een licht op de ontwikkelingen gedurende de afgelopen vijf eeuwen. Het chronologische verhaal van de ups en downs van de industrie wordt daarbij doorspekt met verschillende (terug-kerende) thematische verhalen.Deze publicatie zal zowel de wetenschappelijke gemeenschap aansprekenals het brede publiek warm maken voor het Vlaamse visserijverhaal.Boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO), die loopt van juni 2018 tot januari 2019.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677464
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Ann-Katrien Lescrauwaet,
Ruth Pirlet & Jan Parmentier

Al in de vroege middeleeuwen was de zeevisserij uitgegroeid tot een permanente en druk bedreven activiteit langs de Vlaamse kust. De zee werd voor de kustbewoners steeds meer gezien als een bron van voedsel, economische ontwikkeling en culturele identiteit. De visserij beleefde vele hoogdagen, maar toch werden de Vlaamse vissers en hun familie in die tijden ook regelmatig geconfronteerd met periodes van ellende en ontbering, meestal als gevolg van politieke onlusten.
Dit boek is een prachtig geïllustreerd en grondig naslagwerk over de rijke visserijgeschiedenis in Vlaanderen. Het is het resultaat van uitgebreid archief- en literatuuronderzoek, nieuwe datareeksen en een nauwe samenwerking tussen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Museum aan de Stroom
(MAS) en het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO).
Zonder de allervroegste tijden te vergeten werpt Vissen in het verleden vooral een licht op de ontwikkelingen gedurende de afgelopen vijf eeuwen. Het chronologische verhaal van de ups en downs van de industrie wordt daarbij doorspekt met verschillende (terug-
kerende) thematische verhalen.
Deze publicatie zal zowel de wetenschappelijke gemeenschap aanspreken
als het brede publiek warm maken voor het Vlaamse visserijverhaal.
Boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke (NAVIGO), die loopt van juni 2018 tot januari 2019.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ann-Katrien Lescrauwaet, Ruth Pierlet, Jan Parmentier
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677464
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99