Video-interactiebegeleiding

Prijs € 61,95

Uitverkocht

Jeannet Dekker

Paperback | Juni 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit basisboek gaat over video interactiebegeleiding (VIB), een methode die gebruikmaaktvan videobeelden en de principes van basiscommunicatie om de begeleiding van cliënten en professionals vorm te geven. De methode is breed inzetbaar en kan worden toegepast in jeugdhulpverlening, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk enzovoort.De auteurs belichten video interactiebegeleiding in al haar facetten en behandelen de uitgangspunten en de wijze waarop de videobeelden van interacties met behulp van basiscommunicatie worden geanalyseerd.De illustratieve praktijkverhalen in Video interactiebegeleiding maken duidelijk hoe VIB–ers de uitgangspunten van de VIB–theorie toepassen. Ter verduidelijking van de tekst zijn foto's opgenomen.Bij dit boek wordt een dvd geleverd die video–interactiebegeleiding in de praktijk zichtbaar maakt. Drie ouders en enkele pedagogische medewerkers geven hierop weer hoe met behulp van video–opnamen en analyse het contact wordt ondersteund. Door gebruik van videobeelden bij de begeleiding komt een betere afstemming tussen de gezinssituatie en de groepssituatie tot stand.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeannet Dekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031340743
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Beschrijving

Dit basisboek gaat over video interactiebegeleiding (VIB), een methode die gebruikmaaktvan videobeelden en de principes van basiscommunicatie om de begeleiding van cliënten en professionals vorm te geven. De methode is breed inzetbaar en kan worden toegepast in jeugdhulpverlening, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk enzovoort.

De auteurs belichten video interactiebegeleiding in al haar facetten en behandelen de uitgangspunten en de wijze waarop de videobeelden van interacties met behulp van basiscommunicatie worden geanalyseerd.

De illustratieve praktijkverhalen in Video interactiebegeleiding maken duidelijk hoe VIB–ers de uitgangspunten van de VIB–theorie toepassen. Ter verduidelijking van de tekst zijn foto's opgenomen.

Bij dit boek wordt een dvd geleverd die video–interactiebegeleiding in de praktijk zichtbaar maakt. Drie ouders en enkele pedagogische medewerkers geven hierop weer hoe met behulp van video–opnamen en analyse het contact wordt ondersteund. Door gebruik van videobeelden bij de begeleiding komt een betere afstemming tussen de gezinssituatie en de groepssituatie tot stand.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeannet Dekker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031340743
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99