VFO Vragenlijst Fundamentele Onthechting

set van 25 formulieren

Prijs € 79,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

J.D. van der Ploeg, E.M. Scholte

Loose-leaf | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De VFO kan worden gebruikt als screeningsinstrument om te bepalen, en in welke mate, kinderen en jongeren fundamenteel onthecht gedrag vertonen. Daarbij geeft de lijst een indicatie van de specifieke aard van de problemen die spelen: sociale onthechting, emotionele onthechting of een combinatie van beide. Afname is geindiceerd bij kinderen die zich riskant, onverantwoordelijk en egocentrisch gedragen, die een beperkte gewetensfunctie hebben, een gebrek aan empathie vertonen en geen blijk geven van gevoelens als schuld, spijt en berouw. In de literatuur worden deze persoonlijkheidskenmerken vaak samengevat onder de term psychopathie. Kenmerkend voor deze kinderen is echter een diep geworteld gebrek aan emotionele en sociale binding. Wij spreken hier dan ook niet van psychopathie, maar van het syndroom van fundamentele onthechting. Gebruik van de VFO helpt bij het vroegtijdig opsporen van emotioneel en sociaal onthechte kinderen en maakt het mogelijk om via preventieve interventies te voorkomen dat bij hen ernstig agressief en anti-sociaal gedrag tot ontwikkeling komt.Afname en scoringDe VFO bestaat uit zestien specifieke vragen over gedragproblemen op de hierboven beschreven twee dimensies. De beoordelaar dient aan te geven in welke mate er in het voorafgaande half jaar bij het kind sprake was van de in de VFO genoemde gedragsaspecten. Het gedrag wordt daarbij beoordeeld op frequentie en stabiliteit. Met behulp van het VFO Vragenformulier kan op een eenvoudige manier de VFO worden afgenomen.Het invullen van de VFO duurt circa tien minuten. Invullen en scoren kan naast handmatig ook geautomatiseerd via Testweb, www.testweb.bsl.nl Heeft u nog geen testwebaccount? Vraag een account aan via de Technische Helpdesk van BSL: onlineklantenservice@bsl.nl of 030-638 3735.Belangrijk: u kunt dit screeningsinstrument alleen afnemen indien u over de VFO Handleiding beschikt.MaterialenHet materiaal voor de VFO bestaat uit:VFO handleidingVFO vragenlijst

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.D. van der Ploeg, E.M. Scholte
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031345021
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De VFO kan worden gebruikt als screeningsinstrument om te bepalen, en in welke mate, kinderen en jongeren fundamenteel onthecht gedrag vertonen.
Daarbij geeft de lijst een indicatie van de specifieke aard van de problemen die spelen: sociale onthechting, emotionele onthechting of een combinatie van beide.

Afname is geindiceerd bij kinderen die zich riskant, onverantwoordelijk en egocentrisch gedragen, die een beperkte gewetensfunctie hebben, een gebrek aan empathie vertonen en geen blijk geven van gevoelens als schuld, spijt en berouw. In de literatuur worden deze persoonlijkheidskenmerken vaak samengevat onder de term psychopathie. Kenmerkend voor deze kinderen is echter een diep geworteld gebrek aan emotionele en sociale binding. Wij spreken hier dan ook niet van psychopathie, maar van het syndroom van fundamentele onthechting. Gebruik van de VFO helpt bij het vroegtijdig opsporen van emotioneel en sociaal onthechte kinderen en maakt het mogelijk om via preventieve interventies te voorkomen dat bij hen ernstig agressief en anti-sociaal gedrag tot ontwikkeling komt.

Afname en scoring
De VFO bestaat uit zestien specifieke vragen over gedragproblemen op de hierboven beschreven twee dimensies. De beoordelaar dient aan te geven in welke mate er in het voorafgaande half jaar bij het kind sprake was van de in de VFO genoemde gedragsaspecten. Het gedrag wordt daarbij beoordeeld op frequentie en stabiliteit. Met behulp van het VFO Vragenformulier kan op een eenvoudige manier de VFO worden afgenomen.Het invullen van de VFO duurt circa tien minuten. Invullen en scoren kan naast handmatig ook geautomatiseerd via Testweb, www.testweb.bsl.nl

Heeft u nog geen testwebaccount? Vraag een account aan via de Technische Helpdesk van BSL: onlineklantenservice@bsl.nl of 030-638 3735.

Belangrijk: u kunt dit screeningsinstrument alleen afnemen indien u over de VFO Handleiding beschikt.

Materialen
Het materiaal voor de VFO bestaat uit:
VFO handleiding
VFO vragenlijst

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.D. van der Ploeg, E.M. Scholte
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031345021
Bindwijze
Loose-leaf
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99