Vet arm

leven in de sloppenwijken van Nairobi

Prijs € 22,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Steven van de Vijver

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wie het economische en wetenschappelijke nieuws een beetje volgt, weet: Afrika is booming. Was het tien jaar geleden nog de vraag wat je als ondernemer of onderzoeker in Afrika te zoeken had, nu loop je achter als je er niet allang bent. Maar hoewel de skylines en snelwegen in hoog tempo oprukken, blijven armoede en corruptie diepgeworteld. Het klassieke dorpje in de bocht van de rivier van Albert Schweitzer maakt snel plaats voor de sloppenwijken van de grote stad. In de komende dertig jaar zal de Afrikaanse stedelijke bevolking zich meer dan verdrievoudigen, van 390 miljoen in 2008 naar 1,3 miljard mensen in 2050, van wie het grootste deel in dit soort wijken zal wonen. Tropenarts Steven van de Vijver en zijn vrouw, journaliste Esther Gaarlandt, woonden drie jaar lang in Nairobi, Kenia, waar Steven onderzoek deed naar hart- en vaatziekten. In Vet arm. Leven in de sloppenwijken van Nairobi vertellen ze over hun ervaringen met de nieuwe generatie in de sloppenwijken van een van de grootste metropolen van het continent, en schetsen ze een fascinerend beeld van de dynamiek en complexiteit van het Afrikaanse bestaan. Hier wisselen de derde wereld en moderniteit 3.0 elkaar in hoog tempo af. Ziektes als obesitas en suikerziekte groeien als kool, terwijl tyfus en kindersterfte nog welig tieren. Zogenaamde heksen worden op middeleeuwse wijze gestenigd, terwijl rekeningen alleen nog maar via mobiele telefoon worden betaald. Stammenstrijden zijn trending topic, en de enige functionele waterpomp wordt geliked. Welkom in het hedendaagse Afrikaanse dorpje in de bocht van de rivier.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Steven van de Vijver
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801049
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Beschrijving

Wie het economische en wetenschappelijke nieuws een beetje volgt, weet: Afrika is booming. Was het tien jaar geleden nog de vraag wat je als ondernemer of onderzoeker in Afrika te zoeken had, nu loop je achter als je er niet allang bent. Maar hoewel de skylines en snelwegen in hoog tempo oprukken, blijven armoede en corruptie diepgeworteld. Het klassieke dorpje in de bocht van de rivier van Albert Schweitzer maakt snel plaats voor de sloppenwijken van de grote stad. In de komende dertig jaar zal de Afrikaanse stedelijke bevolking zich meer dan verdrievoudigen, van 390 miljoen in 2008 naar 1,3 miljard mensen in 2050, van wie het grootste deel in dit soort wijken zal wonen.

Tropenarts Steven van de Vijver en zijn vrouw, journaliste Esther Gaarlandt, woonden drie jaar lang in Nairobi, Kenia, waar Steven onderzoek deed naar hart- en vaatziekten. In Vet arm. Leven in de sloppenwijken van Nairobi vertellen ze over hun ervaringen met de nieuwe generatie in de sloppenwijken van een van de grootste metropolen van het continent, en schetsen ze een fascinerend beeld van de dynamiek en complexiteit van het Afrikaanse bestaan. Hier wisselen de derde wereld en moderniteit 3.0 elkaar in hoog tempo af. Ziektes als obesitas en suikerziekte groeien als kool, terwijl tyfus en kindersterfte nog welig tieren. Zogenaamde heksen worden op middeleeuwse wijze gestenigd, terwijl rekeningen alleen nog maar via mobiele telefoon worden betaald. Stammenstrijden zijn trending topic, en de enige functionele waterpomp wordt geliked. Welkom in het hedendaagse Afrikaanse dorpje in de bocht van de rivier.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Steven van de Vijver
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801049
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
232

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99