Verplegen vanuit ambitie

Perspectief op zorgvernieuwing

Prijs € 45,95

Niet beschikbaar

Barbara Sassen

Paperback | Februari 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek helpt studenten en verpleegkundige professionals om de patiënt zijn unieke positie in de zorgverlening te geven. Het boek biedt handvatten om belangrijke onderwerpen en vernieuwingen in het onderwijs en de gezondheidszorg met elkaar te verbinden. En zo een concreet en samenhangend perspectief op patiëntgecentreerde zorg te ontwikkelen. Verplegen vanuit ambitie schetst een beeld van recente inzichten over gezondheid en zorg. De kern is dat verpleegkundigen zorg verlenen met de focus op de patiënt als mens. Deze persoonsgecentreerde zorg betrekt de voorkeuren en verwachtingen van elke patiënt bij het verlenen van geïntegreerde zorg. Zorg vertrekt hierbij vanuit het gezichtspunt van de patiënt en niet vanuit de rol en functie van de professional. In Verplegen met ambitie brengt de auteur begrippen als relationeel zorgverlenen, shared decision-making en empowerment in verband met belangrijke concepten zoals patiënt- en familiegecentreerde zorg, geïntegreerde zorg, patiëntgericht leiderschap, kwaliteit van zorg, en value-based healthcare. Het boek integreert deze thema’s en beschrijft deze vanuit patiëntperspectief, onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur hierover. Dr. Barbara Sassen is als hoofddocent verbonden aan de Master Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Utrecht. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barbara Sassen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Beschrijving

Dit boek helpt studenten en verpleegkundige professionals om de patiënt zijn unieke positie in de zorgverlening te geven. Het boek biedt handvatten om belangrijke onderwerpen en vernieuwingen in het onderwijs en de gezondheidszorg met elkaar te verbinden. En zo een concreet en samenhangend perspectief op patiëntgecentreerde zorg te ontwikkelen.

Verplegen vanuit ambitie schetst een beeld van recente inzichten over gezondheid en zorg. De kern is dat verpleegkundigen zorg verlenen met de focus op de patiënt als mens. Deze persoonsgecentreerde zorg betrekt de voorkeuren en verwachtingen van elke patiënt bij het verlenen van geïntegreerde zorg. Zorg vertrekt hierbij vanuit het gezichtspunt van de patiënt en niet vanuit de rol en functie van de professional.

In Verplegen met ambitie brengt de auteur begrippen als relationeel zorgverlenen, shared decision-making en empowerment in verband met belangrijke concepten zoals patiënt- en familiegecentreerde zorg, geïntegreerde zorg, patiëntgericht leiderschap, kwaliteit van zorg, en value-based healthcare. Het boek integreert deze thema’s en beschrijft deze vanuit patiëntperspectief, onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur hierover.

Dr. Barbara Sassen is als hoofddocent verbonden aan de Master Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Utrecht. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barbara Sassen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036826037
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
170

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99