Verheldering van de werkelijkheid

inzicht in de ontwikkeling van wetenschap en samenleving middels een relationele systeemtheorie

Prijs € 28,99

Niet beschikbaar

Gerben J. Stavenga

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De wetenschappen hebben een enorme hoeveelheid kennis voortgebracht, maar inzicht in de samenhang en diepere betekenis ontbreekt. Om dat inzicht te verkrijgen wordt in dit boek een specifieke systeemtheorie ontwikkeld, de theorie van de vier fundamentele systeemrelaties. Deze metatheorie maakt het mogelijk fundamentele zaken op zeer verschillende gebieden te verklaren. Zo wordt verhelderd wat de moderne natuurkunde over de materie aan het licht heeft gebracht. Verder geeft de theorie inzicht in de centrale kenmerken van plant, dier en mens, de existentiemogelijkheden van de mens en wat mensen in hun religies ervaren. Door deze systeemtheorie kunnen in het bijzonder de ontwikkelingen en stadia die wetenschap en samenleving doormaken begrepen worden. Dat geeft zicht op een fundamentele verdere ontwikkeling die mogelijk of wellicht noodzakelijk is. Dit werk is bedoeld voor ontwikkelde leken, wetenschappers en filosofen die geïnteresseerd zijn in wat de inspanning om de werkelijkheid te begrijpen heeft voortgebracht.Gerben Stavenga studeerde natuurkunde en filosofie, promoveerde op de studie Science and Liberation, en was als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerben J. Stavenga
Uitgever
Skandalon
ISBN
9789490708160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
365

Beschrijving

De wetenschappen hebben een enorme hoeveelheid kennis voortgebracht, maar inzicht in de samenhang en diepere betekenis ontbreekt. Om dat inzicht te verkrijgen wordt in dit boek een specifieke systeemtheorie ontwikkeld, de theorie van de vier fundamentele systeemrelaties. Deze metatheorie maakt het mogelijk fundamentele zaken op zeer verschillende gebieden te verklaren. Zo wordt verhelderd wat de moderne natuurkunde over de materie aan het licht heeft gebracht. Verder geeft de theorie inzicht in de centrale kenmerken van plant, dier en mens, de existentiemogelijkheden van de mens en wat mensen in hun religies ervaren.
Door deze systeemtheorie kunnen in het bijzonder de ontwikkelingen en stadia die wetenschap en samenleving doormaken begrepen worden. Dat geeft zicht op een fundamentele verdere ontwikkeling die mogelijk of wellicht noodzakelijk is.
Dit werk is bedoeld voor ontwikkelde leken, wetenschappers en filosofen die geïnteresseerd zijn in wat de inspanning om de werkelijkheid te begrijpen heeft voortgebracht.



Gerben Stavenga studeerde natuurkunde en filosofie, promoveerde op de studie Science and Liberation, en was als wetenschapsfilosoof verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerben J. Stavenga
Uitgever
Skandalon
ISBN
9789490708160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
365

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99