Verbinden en verdiepen

dominicus Amsterdam: kerk in beweging

Prijs € 22,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze bundel verkennen meer dan twintig auteurs uit de katholieke en protestantse traditie de kansen voor kerkvernieuwing. Zij geven een kritisch-opbouwende visie op thema's als gemeenschap, kinderen en jongeren, vieren en bevrijding. Centraal staat de vraag: hoe kunnen we woorden, rituelen en muziek vinden die mensen van deze tijd raken en het leven betekenis geven? Uitgangspunt is de Amsterdamse Dominicuskerk, waar vijftig jaar geleden een proces van vernieuwing begon dat tot op vandaag doorgaat. Een inspirerend handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in het vitaliseren van de kerk. Maar dat niet alleen. Met de kleurrijke portretten van Dominicusgangers en de veelzeggende illustraties en foto's is dit ook een onderhoudend kijk- en leesboek waar zelfs uit gezongen kan worden. Rode draad in alle verhalen, beelden en muziek is het motto van de Dominicus: de behoefte aan verbinding en verdieping.De samenstellers van dit boek, Gerard Swüste en Mirjam Wolthuis, maken deel uit van het Liturgisch Team van de Dominicuskerk. Dit is het team van theologen dat de zondagse diensten voorbereidt. Met medewerking van o.a. Jean-Jacques Suurmond, Colet van der Ven, Ger Groot, Niek Schuman, Jurgen Caris (fotografie), Erik Borgman, Huub Oosterhuis en Tom Löwenthal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183040
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

In deze bundel verkennen meer dan twintig auteurs uit de katholieke en protestantse traditie de kansen voor kerkvernieuwing. Zij geven een kritisch-opbouwende visie op thema's als gemeenschap, kinderen en jongeren, vieren en bevrijding. Centraal staat de vraag: hoe kunnen we woorden, rituelen en muziek vinden die mensen van deze tijd raken en het leven betekenis geven? Uitgangspunt is de Amsterdamse Dominicuskerk, waar vijftig jaar geleden een proces van vernieuwing begon dat tot op vandaag doorgaat.
Een inspirerend handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in het vitaliseren van de kerk. Maar dat niet alleen. Met de kleurrijke portretten van Dominicusgangers en de veelzeggende illustraties en foto's is dit ook een onderhoudend kijk- en leesboek waar zelfs uit gezongen kan worden. Rode draad in alle verhalen, beelden en muziek is het motto van de Dominicus: de behoefte aan verbinding en verdieping.

De samenstellers van dit boek, Gerard Swüste en Mirjam Wolthuis, maken deel uit van het Liturgisch Team van de Dominicuskerk. Dit is het team van theologen dat de zondagse diensten voorbereidt.
Met medewerking van o.a. Jean-Jacques Suurmond, Colet van der Ven, Ger Groot, Niek Schuman, Jurgen Caris (fotografie), Erik Borgman, Huub Oosterhuis en Tom Löwenthal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183040
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99