Verandermanagement veranderd

18 populaire veranderideeën getoetst

Prijs € 34,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Wouter ten Have, Anne-Bregje Huijsmans, Maarten Otto, Steven ten Have

Paperback | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan modellen, goeroes en boeken met de volgende succesaanpak voor verandermanagement geen gebrek. Tegelijkertijd leiden discutabele aanpakken tot verspilling en gemiste kansen. Inzicht in wat wel of niet werkt schiet tekort. Verandermanagement veranderd zuivert het vakgebied en toont welke ideeën over veranderen wel en niet deugen. De groeiende populariteit en relevantie voor de praktijk van het vakgebied verandermanagement is onmiskenbaar. Dat maakt de vraag wat wel en niet deugt en werkt ook belangrijker. Verandermanagement veranderd laat evidence based zien dat veel van de breed omarmde aannames niet onderbouwd zijn of op gespannen voet staan met wat onderzoek leert. Datzelfde geldt dus voor de daarop gebaseerde aanpakken die managers en adviseurs inzetten bij het veranderen van organisaties en gedrag. Populaire en intuïtief aantrekkelijke 'inzichten' winnen het vaak van de beschikbare evidence, wetenschappelijke kennis en wel geijkte praktijkervaring. Ten koste van het welvaren en welzijn van organisaties en medewerkers, hun klanten, patiënten en andere stakeholders. In Verandermanagement veranderd worden achttien populaire opvattingen over veranderen getoetst, met behulp van de wetenschap en experts uit de praktijk. Het geeft de state of the art weer en voedt en scherpt het denken en doen in de wetenschap en praktijk van het verandermanagement.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wouter ten Have, Anne-Bregje Huijsmans, Maarten Otto, Steven ten Have
Uitgever
Boom
ISBN
9789024421176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Aan modellen, goeroes en boeken met de volgende succesaanpak voor verandermanagement geen gebrek. Tegelijkertijd leiden discutabele aanpakken tot verspilling en gemiste kansen. Inzicht in wat wel of niet werkt schiet tekort. Verandermanagement veranderd zuivert het vakgebied en toont welke ideeën over veranderen wel en niet deugen.

De groeiende populariteit en relevantie voor de praktijk van het vakgebied verandermanagement is onmiskenbaar. Dat maakt de vraag wat wel en niet deugt en werkt ook belangrijker. Verandermanagement veranderd laat evidence based zien dat veel van de breed omarmde aannames niet onderbouwd zijn of op gespannen voet staan met wat onderzoek leert. Datzelfde geldt dus voor de daarop gebaseerde aanpakken die managers en adviseurs inzetten bij het veranderen van organisaties en gedrag. Populaire en intuïtief aantrekkelijke 'inzichten' winnen het vaak van de beschikbare evidence, wetenschappelijke kennis en wel geijkte praktijkervaring. Ten koste van het welvaren en welzijn van organisaties en medewerkers, hun klanten, patiënten en andere stakeholders. In Verandermanagement veranderd worden achttien populaire opvattingen over veranderen getoetst, met behulp van de wetenschap en experts uit de praktijk. Het geeft de state of the art weer en voedt en scherpt het denken en doen in de wetenschap en praktijk van het verandermanagement.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wouter ten Have, Anne-Bregje Huijsmans, Maarten Otto, Steven ten Have
Uitgever
Boom
ISBN
9789024421176
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99