Verandermanagement

Prijs € 43,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Henk Kleijn, Fred Rorink

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek Verandermanagement biedt studenten een praktijkgerichte kennismaking met het vakgebied verandermanagement. Met een toegankelijke schrijfstijl, aansprekende artikelen en praktijkvoorbeelden worden de theoretische inzichten van het vakgebied verbonden met praktische toepassing. Hierdoor leent het boek zich ook uitstekend voor zelfstudie.Het boek is daarmee een praktische handleiding voor studenten in het hoger onderwijs en gaat in op vragen die de kern van het begrip 'verandermanagement' vormen:*Hoe reageert een organisatie op veranderingen in haar omgeving?*Is een organisatie bereid te veranderen? *Hoe worden veranderprocessen ontwikkeld en geïmplementeerd? *Hoe kan leidinggegeven worden aan veranderprocessen?*Welke aanpak is geschikt en welke instrumenten of methoden kan een manager gebruiken? De indeling van het boek volgt een geïntegreerd model van verandermanagement en biedt daarmee een gestructureerde opbouw. In het model is expliciet rekening gehouden met de samenhang tussen de verschillende fasen in veranderprocessen. Het gebruikte model voor verandermanagement sluit eveneens aan bij modellen van strategisch management. Op deze wijze worden de beide vakgebieden met elkaar geïntegreerd, zoals in de praktijk ook vaak het geval is. MyLab | NederlandstaligIn MyLab | Nederlandstalig hebben studenten en docenten de vrije beschikking over een uitgebreide hoeveelheid ondersteunend materiaal, zoals:*Een begrippentrainer*Toetsvragen*Extra cases*Alle figuren en tabellen in PowerPointVoor docenten staat op MyLab een docentenhandleiding met daarin de uitwerkingen van de cases. Daarnaast staan er samenvattingen van de hoofdstukken in PowerPoint (handig voor colleges) en extra cases en uitwerkingen op het docentengedeelte van MyLab.Henk Kleijn en Fred Rorink zijn beiden als hoofddocent verbonden aan Saxion Hogescholen. Fred Rorink is tevens medeauteur van het boek Management en Organisatie, ook een uitgave van Pearson Benelux.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Kleijn, Fred Rorink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043033794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het boek Verandermanagement biedt studenten een praktijkgerichte kennismaking met het vakgebied verandermanagement. Met een toegankelijke schrijfstijl, aansprekende artikelen en praktijkvoorbeelden worden de theoretische inzichten van het vakgebied verbonden met praktische toepassing. Hierdoor leent het boek zich ook uitstekend voor zelfstudie.
Het boek is daarmee een praktische handleiding voor studenten in het hoger onderwijs en gaat in op vragen die de kern van het begrip 'verandermanagement' vormen:
*Hoe reageert een organisatie op veranderingen in haar omgeving?
*Is een organisatie bereid te veranderen?
*Hoe worden veranderprocessen ontwikkeld en geïmplementeerd?
*Hoe kan leidinggegeven worden aan veranderprocessen?
*Welke aanpak is geschikt en welke instrumenten of methoden kan een manager gebruiken?

De indeling van het boek volgt een geïntegreerd model van verandermanagement en biedt daarmee een gestructureerde opbouw. In het model is expliciet rekening gehouden met de samenhang tussen de verschillende fasen in veranderprocessen. Het gebruikte model voor verandermanagement sluit eveneens aan bij modellen van strategisch management. Op deze wijze worden de beide vakgebieden met elkaar geïntegreerd, zoals in de praktijk ook vaak het geval is.
MyLab | Nederlandstalig
In MyLab | Nederlandstalig hebben studenten en docenten de vrije beschikking over een uitgebreide hoeveelheid ondersteunend materiaal, zoals:
*Een begrippentrainer
*Toetsvragen
*Extra cases
*Alle figuren en tabellen in PowerPoint

Voor docenten staat op MyLab een docentenhandleiding met daarin de uitwerkingen van de cases. Daarnaast staan er samenvattingen van de hoofdstukken in PowerPoint (handig voor colleges) en extra cases en uitwerkingen op het docentengedeelte van MyLab.
Henk Kleijn en Fred Rorink zijn beiden als hoofddocent verbonden aan Saxion Hogescholen. Fred Rorink is tevens medeauteur van het boek Management en Organisatie, ook een uitgave van Pearson Benelux.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Kleijn, Fred Rorink
Uitgever
Pearson Benelux B.V.
ISBN
9789043033794
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99