Veranderen in meervoud

een driedimensionale kijk op de sociale veranderkunde

Prijs € 49,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gerard Donkers

Paperback | Juli 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als professional in het werken met individuen, groepen, organisaties en lokale samenlevingsverbanden heb je behoefte aan praktische kennis. Je wilt weten wat je kunt doen en hoe je moet handelen als je in samenwerking met anderen een bepaalde verandering wilt realiseren. In dit boek leer je om meervoudig te handelen, dat wil zeggen constructief omgaan met verschillen, conflicten en tegenstrijdige verwachtingen en perspectieven in een verandertraject. Kern van dit boek zijn de drie veranderkundige modellen: het sociaaltechnologisch model, het persoonsgericht model en het maatschappijkritisch model van veranderen. Vanuit de drie modellen en op basis van praktijkgerichte onderzoeken naar methodiek worden conclusies getrokken naar een meervoudige, integratieve benadering van veranderen. Versterking van het zelfregulerend vermogen van individuen, groepen en organisaties wordt voorgesteld als een centraal concept van de sociale veranderkunde. Bij dit boek hoort ook het Werkboek veranderen voor studenten en docenten met bij elk hoofdstuk oefeningen en opdrachten die in een studieprogramma kunnen worden gebruikt. Dit werkboek is als pdf te downloaden via de link www.verandereninmeervoud.nl. Deze nieuwe druk is geheel herzien, wat betreft leesbaarheid, inhoud en opzet. De eigengeaardheid van veranderkundig handelen is beter uitgewerkt en is er een apart hoofdstuk toegevoegd over de westerse geschiedenis van het denken over veranderen en veranderbaarheid van mens en samenleving. Het hele proces van modelconstructie is hierdoor beter te volgen. Veranderen in meervoud is bestemd voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs. Ook sociale professionals in het uitvoerend werk, management, organisatieontwikkeling en beleid kunnen er hun voordeel mee doen. Gerard Donkers is zelfstandig onderzoeker, docent aan masteropleidingen op het gebied van sociale interventie en auteur van tal van boeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Donkers
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536822
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Als professional in het werken met individuen, groepen, organisaties en lokale samenlevingsverbanden heb je behoefte aan praktische kennis. Je wilt weten wat je kunt doen en hoe je moet handelen als je in samenwerking met anderen een bepaalde verandering wilt realiseren. In dit boek leer je om meervoudig te handelen, dat wil zeggen constructief omgaan met verschillen, conflicten en tegenstrijdige verwachtingen en perspectieven in een verandertraject. Kern van dit boek zijn de drie veranderkundige modellen: het sociaaltechnologisch model, het persoonsgericht model en het maatschappijkritisch model van veranderen.
Vanuit de drie modellen en op basis van praktijkgerichte onderzoeken naar methodiek worden conclusies getrokken naar een meervoudige, integratieve benadering van veranderen. Versterking van het zelfregulerend vermogen van individuen, groepen en organisaties wordt voorgesteld als een centraal concept van de sociale veranderkunde.

Bij dit boek hoort ook het Werkboek veranderen voor studenten en docenten met bij elk hoofdstuk oefeningen en opdrachten die in een studieprogramma kunnen worden gebruikt. Dit werkboek is als pdf te downloaden via de link www.verandereninmeervoud.nl.
Deze nieuwe druk is geheel herzien, wat betreft leesbaarheid, inhoud en opzet. De eigengeaardheid van veranderkundig handelen is beter uitgewerkt en is er een apart hoofdstuk toegevoegd over de westerse geschiedenis van het denken over veranderen en veranderbaarheid van mens en samenleving. Het hele proces van modelconstructie is hierdoor beter te volgen.

Veranderen in meervoud is bestemd voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs. Ook sociale professionals in het uitvoerend werk, management, organisatieontwikkeling en beleid kunnen er hun voordeel mee doen.

Gerard Donkers is zelfstandig onderzoeker, docent aan masteropleidingen op het gebied van sociale interventie en auteur van tal van boeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Donkers
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536822
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99