Veenendaalse oorlogsverhalen

herinneringen opgetekend door Sjoerd de Jong en anderen

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Sjoerd de Jong

Hardback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Veenendaalse Oorlogsverhalen' vindt u een schat aan verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Sjoerd de Jong tekende persoonlijke verhalen van getuigen op. Ook is er een gedeelte uit een oorlogsdagboek van een elfjarige opgenomen en vindt u het verhaal van de Canadese vliegenier Wakeman terug.Bijzondere oude foto's, deels nog niet eerder gepubliceerd, geven een indruk van het bezette Veenendaal en omgeving, en brengen ook de bevrijding in beeld.De verhalen van Sjoerd de Jong zijn aangevuld met verhalen van Martin Brink en anderen. Dit boek is daarmee een waardevol document geworden over een periode in de geschiedenis van Veenendaal die niet vergeten mag worden.De bekende Veenendaalse journalist Sjoerd de Jong (1939-2015) publiceerde veel over Veenendaal in regionale kranten, zoals de Mini-Krant, de Veenendaalse Krant, de Rijnpost en het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad. Ook publiceerde hij in tijdschriften en schreef hij meerdere boeken over Veenendaal. De verhalen voor dit boek heeft hij zelf verzameld en uitgekozen en zijn door de Veenendaalse schrijver/journalist/eindredacteur Martin Brink uitgewerkt en aangevuld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sjoerd de Jong
Uitgever
Nabij Producties
ISBN
9789492055248
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 'Veenendaalse Oorlogsverhalen' vindt u een schat aan verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Sjoerd de Jong tekende persoonlijke verhalen van getuigen op. Ook is er een gedeelte uit een oorlogsdagboek van een elfjarige opgenomen en vindt u het verhaal van de Canadese vliegenier Wakeman terug.

Bijzondere oude foto's, deels nog niet eerder gepubliceerd, geven een indruk van het bezette Veenendaal en omgeving, en brengen ook de bevrijding in beeld.

De verhalen van Sjoerd de Jong zijn aangevuld met verhalen van Martin Brink en anderen. Dit boek is daarmee een waardevol document geworden over een periode in de geschiedenis van Veenendaal die niet vergeten mag worden.


De bekende Veenendaalse journalist Sjoerd de Jong (1939-2015) publiceerde veel over Veenendaal in regionale kranten, zoals de Mini-Krant, de Veenendaalse Krant, de Rijnpost en het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad. Ook publiceerde hij in tijdschriften en schreef hij meerdere boeken over Veenendaal. De verhalen voor dit boek heeft hij zelf verzameld en uitgekozen en zijn door de Veenendaalse schrijver/journalist/eindredacteur Martin Brink uitgewerkt en aangevuld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sjoerd de Jong
Uitgever
Nabij Producties
ISBN
9789492055248
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99