Vastpakken en volhouden!

Moedig leiderschap in (zorg)organisaties

Prijs € 42,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Bart Durlinger

Paperback | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe realiseer je een majeur ontwikkelingstraject dat tien tot vijftien jaar duurt? Op die vraag geeft de auteur van dit boek antwoorden. Je moet hypes negeren en weerstanden overwinnen, consequent vasthouden aan een visie en die consistent uitvoeren. Vastpakken en volhouden! is een oproep aan bestuurders, professionals en leidinggevenden om de fundamentele en moedige keuze te maken om hun organisatie anders in te richten en aan te sturen. Een oproep om te kiezen voor een visie en managementfilosofie waarin patiënten, cliënten en medewerkers daadwerkelijk en samen centraal staan. Een visie waarin samenhang bestaat tussen missie en waarden, strategisch profiel en ambities, organisatie- en procesinrichting en kwaliteit van de arbeid. Een visie waarin moedig leiderschap en een coachende leiderschapsstijl kritische succesfactoren zijn. Vastpakken en volhouden! laat zien welke praktische instrumenten beschikbaar zijn, geïllustreerd met vele praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Het boek toont hoe je de balans vindt tussen sturing en zelforganisatie. Dat functie-ontwerp en teamontwerp twee kanten van dezelfde medaille zijn. Hoe klantwaarde daadwerkelijk valt  te realiseren. Hoe je voorkomt dat een missie verwordt tot window dressing. Tien praktische adviezen over de implementatie bieden de lezer houvast om een start te maken. Vastpakken en volhouden! is vanwege de veelheid aan praktische instrumenten en praktijkvoorbeelden een uitdagend boek. Een boek waarin de auteur stelling neemt: moedig leiderschap is geen keuze maar een must.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bart Durlinger
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036822275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Beschrijving

Hoe realiseer je een majeur ontwikkelingstraject dat tien tot vijftien jaar duurt? Op die vraag geeft de auteur van dit boek antwoorden. Je moet hypes negeren en weerstanden overwinnen, consequent vasthouden aan een visie en die consistent uitvoeren.

Vastpakken en volhouden! is een oproep aan bestuurders, professionals en leidinggevenden om de fundamentele en moedige keuze te maken om hun organisatie anders in te richten en aan te sturen. Een oproep om te kiezen voor een visie en managementfilosofie waarin patiënten, cliënten en medewerkers daadwerkelijk en samen centraal staan. Een visie waarin samenhang bestaat tussen missie en waarden, strategisch profiel en ambities, organisatie- en procesinrichting en kwaliteit van de arbeid. Een visie waarin moedig leiderschap en een coachende leiderschapsstijl kritische succesfactoren zijn.

Vastpakken en volhouden! laat zien welke praktische instrumenten beschikbaar zijn, geïllustreerd met vele praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Het boek toont hoe je de balans vindt tussen sturing en zelforganisatie. Dat functie-ontwerp en teamontwerp twee kanten van dezelfde medaille zijn. Hoe klantwaarde daadwerkelijk valt  te realiseren. Hoe je voorkomt dat een missie verwordt tot window dressing. Tien praktische adviezen over de implementatie bieden de lezer houvast om een start te maken.

Vastpakken en volhouden! is vanwege de veelheid aan praktische instrumenten en praktijkvoorbeelden een uitdagend boek. Een boek waarin de auteur stelling neemt: moedig leiderschap is geen keuze maar een must.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bart Durlinger
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036822275
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
190

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99