Van natuurlandschap tot risicomaatschappij

de geografie van de mens-milieurelatie

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

T. Dietz, F. den Hertog, H. van der Wusten

Paperback | Maart 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek brengt de gevarieerde omgangsvormen van de mens met zijn natuurlijke omgeving in kaart. Het gaat daarbij om nut, plezier, voor- en tegenspoed in samenlevingen, maar ook om verandering, verslechtering en verbetering, die in het natuurlijk milieu gebeurt en wordt teweeggebracht en aangericht.'Van natuurlandschap tot risicomaatschappij' biedt een rijk geïllustreerd overzicht van de mens-milieurelaties die men verspreid over de wereld aantreft. Het geeft zowel aandacht aan het natuurlijk milieu als productiefactor in de agrarische sector en de mijnbouw als aan het genoegen en de verbetering van de gezondheid die men aan een gunstig natuurlijk milieu kan ontlenen. Het biedt inzicht in de veranderingen die in het klimaat optreden en aan de verschillende typen natuurrampen die zich voordoen. Het boek begint met de verbreiding van de menselijke soort over de planeet en eindigt met de uiteenlopende risico ’s waarmee de verschillende samenlevingen nu worden geconfronteerd. De hoofdlijn van het boek is ontwikkeld vanuit een geografisch perspectief. Er zijn bij elk onderdeel daarnaast bijdragen van specialisten uit andere wetenschapsgebieden zoals civiele techniek, klimaatstudies en economie. Het boek heeft een voorwoord van Ruud Lubbers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
T. Dietz, F. den Hertog, H. van der Wusten
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053567982
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Dit boek brengt de gevarieerde omgangsvormen van de mens met zijn natuurlijke omgeving in kaart. Het gaat daarbij om nut, plezier, voor- en tegenspoed in samenlevingen, maar ook om verandering, verslechtering en verbetering, die in het natuurlijk milieu gebeurt en wordt teweeggebracht en aangericht.

'Van natuurlandschap tot risicomaatschappij' biedt een rijk geïllustreerd overzicht van de mens-milieurelaties die men verspreid over de wereld aantreft. Het geeft zowel aandacht aan het natuurlijk milieu als productiefactor in de agrarische sector en de mijnbouw als aan het genoegen en de verbetering van de gezondheid die men aan een gunstig natuurlijk milieu kan ontlenen. Het biedt inzicht in de veranderingen die in het klimaat optreden en aan de verschillende typen natuurrampen die zich voordoen. Het boek begint met de verbreiding van de menselijke soort over de planeet en eindigt met de uiteenlopende risico ’s waarmee de verschillende samenlevingen nu worden geconfronteerd. De hoofdlijn van het boek is ontwikkeld vanuit een geografisch perspectief. Er zijn bij elk onderdeel daarnaast bijdragen van specialisten uit andere wetenschapsgebieden zoals civiele techniek, klimaatstudies en economie. Het boek heeft een voorwoord van Ruud Lubbers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
T. Dietz, F. den Hertog, H. van der Wusten
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053567982
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99