Van haven en handel

hoofdzaken van het handelsverkeersrecht

Prijs € 36,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

K.F. Haak, R. Zwitser

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voorafgegaan door een kort inleidend hoofdstuk over de aard en inhoud van het handelsverkeersrecht, komen vervolgens de handelskoop, waardepapieren, handelsdocumenten, het betalingsverkeer (documentair incasso en krediet, bankgaranties), het vervoerrecht, het zeerecht en het verzekeringsrecht aan de orde.De in de praktijk veelal bestaande samenhang tussen genoemde rechtsgebieden verklaart de dynamiek en het eigen gezicht van het handelsverkeer. Uitgangspunt van een vlot handelsverkeer is vanouds vertrouwensbescherming van de afnemer van commerciële en logistieke diensten, waarbij de internationale dimensie van de geschakelde goederenstroom een significante rol speelt.De beschrijving van de stof wordt steeds verlevendigd met voorbeelden ontleend aan de rechtspraak. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een serie vragen, die als test en reminder van de stof kunnen dienen.Het boek is primair geschreven als leerboek voor studenten in de bachelorfase. Dat neemt niet weg dat het boek ook voor praktijkjuristen veel nuttige informatie bevat. De derde druk is weer volledig geactualiseerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K.F. Haak, R. Zwitser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013127027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voorafgegaan door een kort inleidend hoofdstuk over de aard en inhoud van het handelsverkeersrecht, komen vervolgens de handelskoop, waardepapieren, handelsdocumenten, het betalingsverkeer (documentair incasso en krediet, bankgaranties), het vervoerrecht, het zeerecht en het verzekeringsrecht aan de orde.

De in de praktijk veelal bestaande samenhang tussen genoemde rechtsgebieden verklaart de dynamiek en het eigen gezicht van het handelsverkeer. Uitgangspunt van een vlot handelsverkeer is vanouds vertrouwensbescherming van de afnemer van commerciële en logistieke diensten, waarbij de internationale dimensie van de geschakelde goederenstroom een significante rol speelt.

De beschrijving van de stof wordt steeds verlevendigd met voorbeelden ontleend aan de rechtspraak. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een serie vragen, die als test en reminder van de stof kunnen dienen.

Het boek is primair geschreven als leerboek voor studenten in de bachelorfase. Dat neemt niet weg dat het boek ook voor praktijkjuristen veel nuttige informatie bevat. De derde druk is weer volledig geactualiseerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K.F. Haak, R. Zwitser
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013127027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99