Van Dale Junior spreekwoordenboek

wat betekenen onze spreekwoorden

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wim Daniels, Wim Daniëls

Hardback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zuig je weleens iets uit je duim? Heb je ooit een kat in de zak gekocht? En valt bij jou thuis de appel ook niet ver van de boom?Als je erop gaat letten, zul je merken dat spreekwoorden en uitdrukkingen overal om je heen zijn: in boeken en tijdschriften, op het internet, de televisie, de radio en in gesprekken van mensen. Spreekwoorden en uitdrukkingen maken de taal levendig, omdat ze een beeld oproepen. Vaak is dat een grappig beeld: denk maar aan ogen op steeltjes, aan rode oortjes of aan lange tenen. In dit boek komen kinderen veel te weten over de betekenis en het gebruik van allerlei spreekwoorden en uitdrukkingen en ze leren meteen ook waar de uitdrukkingen vandaan komen.De auteur is de bekende taalpublicist Wim Daniëls. Het Van Dale Junior spreekwoordenboek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf die leeftijd gaan kinderen spreekwoorden in de taal herkennen en gebruiken. Roger Klaassen maakte de vele grappige illustraties.Hét naslagwerk voor spreekwoorden voor thuis en op school.- Circa 2.700 hedendaagse spreekwoorden en uitdrukkingen, uitgelegd in prettig leesbare verhaaltjes en met levendige voorbeelden- Circa 250 nieuwe spreekwoorden en uitdrukkingen toegevoegd in 2007 (én volledige actualisering)- Circa 150 tekeningen- Kaders met extra wetenswaardigheden- Vormgeving in kleur- Zowel naslagwerk als leeswoordenboek- Inhoud: ca. 2.000 trefwoorden- Bladzijden: 550 (gebonden, harde kaft)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Daniels, Wim Daniëls
Uitgever
Van Dale
ISBN
9789066488694
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
550

Beschrijving

Zuig je weleens iets uit je duim? Heb je ooit een kat in de zak gekocht? En valt bij jou thuis de appel ook niet ver van de boom?

Als je erop gaat letten, zul je merken dat spreekwoorden en uitdrukkingen overal om je heen zijn: in boeken en tijdschriften, op het internet, de televisie, de radio en in gesprekken van mensen. Spreekwoorden en uitdrukkingen maken de taal levendig, omdat ze een beeld oproepen. Vaak is dat een grappig beeld: denk maar aan ogen op steeltjes, aan rode oortjes of aan lange tenen. In dit boek komen kinderen veel te weten over de betekenis en het gebruik van allerlei spreekwoorden en uitdrukkingen en ze leren meteen ook waar de uitdrukkingen vandaan komen.

De auteur is de bekende taalpublicist Wim Daniëls. Het Van Dale Junior spreekwoordenboek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf die leeftijd gaan kinderen spreekwoorden in de taal herkennen en gebruiken. Roger Klaassen maakte de vele grappige illustraties.

Hét naslagwerk voor spreekwoorden voor thuis en op school.

- Circa 2.700 hedendaagse spreekwoorden en uitdrukkingen, uitgelegd in prettig leesbare verhaaltjes en met levendige voorbeelden
- Circa 250 nieuwe spreekwoorden en uitdrukkingen toegevoegd in 2007 (én volledige actualisering)
- Circa 150 tekeningen
- Kaders met extra wetenswaardigheden
- Vormgeving in kleur
- Zowel naslagwerk als leeswoordenboek
- Inhoud: ca. 2.000 trefwoorden
- Bladzijden: 550 (gebonden, harde kaft)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Daniels, Wim Daniëls
Uitgever
Van Dale
ISBN
9789066488694
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
550

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99